Companys i companyes de C's, on són els diners per a Mas Gener?

Eva Lafuente


Publicat: el 1/jun/17
Opinió| Columnes

En aquests anys de lluita incansable, constant i perseverant davant 'el Estado español' per tal de poder sobreviure, hem vist moltes i diverses maneres de perjudicar i malmetre el dia a dia de les catalanes i els catalans. I són tan intel·ligents que ara s'han adonat que podrien fer-ho també via Presupuestos Generales del Estado (PGE).

La Comissió de Foment del Congrés dels Diputats va aprovar, a finals del 2016 i a instàncies del grup d'ERC, una PNL per reclamar al ministeri corresponent solucions per als problemes acústics que genera l'AP-7 al seu pas pel barri de Mas Gener, amb el vot favorable de totes les forces polítiques excepte el del PP (abstenció).

En l'acord tercer d'aquesta PNL es demanava explícitament que s'inclogués en els PGE pel 2017 una partida per donar una solució definitiva a aquesta problemàtica. On és aquesta partida? On són els diners per a les famílies que conviuen amb l'autopista, nit i dia, a una part de Valldoreix, a Mira-sol i, especialment, a Mas Gener? És per això que des d'ERC vam presentar al Congrés esmenes als PGE17 sobre diferents necessitats de la ciutat, entre elles aquesta. I celebrem que altres forces polítiques també ho fessin.

Ahir el ple del Congrés dels Diputats va votar en contra de resoldre els problemes de soroll de les veïnes i veïns de Mas Gener amb el suport (i complicitat) del PP i de C's, que van votar en contra de la nostra esmena sobre el barri. I no podem entendre com un partit polític com C's, que també va presentar en el seu moment una Proposició No de Llei (PNL) sobre aquest mateix tema, que finalment no es va debatre, i que després va votar a favor de la PNL presentada per ERC, ara hi voti en contra i en sintonia amb el PP. És una actitud miserable, deshonesta, en política i en societat. Tindran feina explicant al veïnat d'aquesta zona per què no han donat suport a la partida pressupostària.

És indubtable: és una nova forma d'espoli econòmic, el pressupostari, afegit al fiscal i al financer. Una manera més de comprometre el benestar social de la gent, d'incomplir els compromisos, les promeses, d'aixafar les expectatives i les necessitats de les persones.

A la Comissió de Foment es va aprovar destinar una partida pressupostària específica, quantificada i compromesa en el pressupost de despeses del 2017. Calerons directament a gastar en millorar la vida d'aquestes persones, a banda que, si hi aprofundíssim mes, potser tindrien dret fins i tot a ser indemnitzats per tot el temps que porten malvivint al costat de l'AP7. Nosaltres no podem passar per alt això.

Ara bé, no només no hi ha hagut voluntat política d'arranjament sinó que s'ha manifestat una clara voluntat política de dilatar els terminis, d'ajornar, d'ofegar, de trepitjar econòmicament; en definitiva, de no satisfer els serveis més essencials que és obligatori prestar en una comunitat: donar unes condicions de salut i salubritat mínimes als ciutadans.

Això és tant espoli com el que ens arrenquen cada dia, cada mes, cada any, de la nostra petita caixa col·lectiva, i és més cruel encara perquè li neguen directament a les persones, a les veïnes i veïns del barri.

Presidente Rajoy i senyor Rivera, amb nosaltres ho han de tenir clar: prou de passar-se pel FLA els interessos, les necessitats i la vida de la gent de Mira-sol, i de les catalanes i dels catalans.

EVA LAFUENTE és vocal d'ERC-MES consell de barri de Mira-sol