És PER subsidiar-se

Jordi Puignero


Publicat: el 17/oct/11
Opinió| Columnes

Durant la inauguració d'una nova residència de gent gran a Andalusia, la consellera socialista de polítiques socials es vantava en el seu discurs de que 'mientras en Cataluña cierran residencias, nosotros abrimos de nuevas y con suite y todo'.

Escolta-ho

No és d'estranyar que fins i tot una persona moderada com en Duran i Lleida posés el crit al cel i en conseqüència denunciés públicament els abusos i el frau que des de fa anys es fa Andalusia amb el PER, 'el Plan d'Empleo Rural' i que contribueixen a l'espoli fiscal que patim els catalans. Jo mateix ho vaig denunciar en una columna a cugat.cat ara fa un mes (http://www.cugat.cat/noticies/opinio/66317.htm).

Les subvencions són puntualment necessàries però utilitzades amb desmesura esdevenen 'pa per a avui, gana per a demà'; un país fiscalment subvencionat de forma permanent, és un país sense futur. És com aquell pare que de tant que s'estima el seu fill li satisfà tots els desitjos a canvi de cap esforç. Aquell fill és un adult condemnat. És un fill que no aprendrà el valor de l'esforç i no tindrà cap necessitat d'espavilar-se. Denunciar el PER, com ho ha fet en Duran i Lleida, no és insultar als andalusos, és tot el contrari, és fer-los-hi un favor a mig llarg termini. En Duran ha dit el que hauria de dir un polític andalús que fos seriós i responsable. El PER, que podria tenir el seu sentit durant els anys vuitanta, és avui un cadenat feixuc que sotmet a molts andalusos a l'ostracisme econòmic i que no els ajuda a progressar. Que avui, amb la que està caient, el partit Popular i el partit Socialista es posin d'acord per defensar aquest sistema clientelar d'ajudes fraudulentes, és 'PER subsidiar-se'.

JORDI PUIGNERÓ és copresident de CiU Sant Cugat