Una eurodiputada santcugatenca


  • Comparteix:

gemma.aristoy

Gemma Aristoy

Regidora d'ERC


Publicat: el 21/maig
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

Ara fa 10 o 15 anys, si li haguessin dit a la Diana Riba, quan treballava a la llibreria infantil Pati de Llibres, que acabaria sent diputada al Parlament Europeu, segurament no s'ho hauria cregut. La repressió de l'Estat derivada de l'U d'Octubre, però, la van portar a fer un pas endavant i portar la veu d'en Raül Romeva i la resta de persones represaliades al cor d'Europa.

Durant aquesta última legislatura, la Diana ha treballat de valent per denunciar la repressió que ha patit l'independentisme, teixir complicitats internacionals i reivindicar que l'única sortida al conflicte polític és l'amnistia i un referèndum avalat per les institucions europees.

Han estat cinc anys de molta feina per entomar reptes gens fàcils: l'ascens de l'extrema dreta, la invasió d'Ucraïna per part de Rússia, l'emergència climàtica o la política migratòria i d'asil de la Unió, sempre amb l'objectiu final de blindar els drets de les persones.

Amb la coalició Ara Repúbliques, la Diana ha treballat per una Europa més justa, més oberta, més verda i més feminista. Sobre aquest darrer punt, ha portat el seu compromís envers les dones, que va néixer a la universitat, a les institucions europees, col·laborant i fent possible la primera llei contra les violències masclistes a escala continental.

Tot plegat ho ha fet des de l'empatia, la solvència, el compromís i la valentia; uns valors que continuarà aplicant en el pròxim mandat europeu, fent tàndem amb el meteoròleg Tomàs Molina.

És un orgull que Sant Cugat compti amb una eurodiputada que treballa pel dret a l'autodeterminació dels pobles, de la mà de Bildu, Ara Més i el BNG, i per una Europa més justa i cohesionada. Al juny, Ara Repúbliques!

GEMMA ARISTOY és regidora d'ERC



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.