Crisi, polítics del passat i política local

Jordi Carreras


Publicat: el 9/nov/11
Opinió| Columnes

És veritat, com el nen de la pel·lícula 'a veces yo también veo muertos'.

Un dels efectes més greus de la crisi que asola el nostre país consisteix en la desaparició d'una bona part del teixit empresarial, especialment de petites i mitjanes empreses, i en la ruïna de multitud de professionals autònoms. D'aquesta destrucció sorgeix, com una gran ona, l'atur de més de 5.000.000 de treballadors a Espanya, que a Catalunya supera els 600.000. Encara que soni a obvietat, només serà possible reincorporar al món laboral a aquesta gran massa de persones restaurant el teixit econòmic que ha destruït la crisi.

Per aconseguir-ho seran necessàries polítiques que sumin i coordinin els esforços de molts; polítiques que incentivin, recolzin i donin suport, i animin els joves i als menys joves a emprendre projectes i a engegar noves iniciatives que generin riquesa i nous llocs de treball.

I què proposen, i què diuen els nostres polítics locals enfront d'això? CiU acaba de fer una crida a la ciutadania de Sant Cugat perquè faci front a les que anomena 'forces sucursalistas' dels socialistes i del PP. Una proclama tan absurda en la forma com en el fons; com si la gent del Partit Popular i els socialistes no fóssim tan catalans com ells. Pero en qualsevol cas una proclama inútil, estèril i que sens dubte de res no serveix per edificar novament la nostra economia, tot al contrari.

Tant CiU com els socialistes mostren un buit d'idees que resulta desolador. En aquesta línia es troba l'obstinació incomprensible del govern local en pujar els impostos, en carregar més a les famílies, i també lògicament als emprenedors, als quals se'ls posa així més difícil qualsevol iniciativa. Aquí, en aquest buit d'idees que costa cara als ciutadans, s'entenen perfectament nacionalistes i socialistes. En el buit és fàcil coincidir.

Citava el portaveu del PSC a Sant Cugat fa uns dies la frase que pronuncia el nen d'una certa pel·lícula: 'a veces veo muertos'. Últimament jo també he vist cadàvers polítics, com a zombis sorgits del passat, que també van conduir Espanya a una greu crisi, i que ara ressorgeixen al costat del candidat Rubalcaba. No solament els falten idees als socialistes i a CIU, els falta un esperit viu i unes conviccions sòlides i edificants per treure endavant el nostre país.

JORDI CARRERAS és portaveu del grup municipal Popular a Sant Cugat del Vallès