'Chacones Lejanos', una película del PSC. O més aviat del PSOE ?

Jordi Puignero


Publicat: el 30/gen/12
Opinió| Columnes

Estem a punt d'assistir a l'estrena de la darrera pel·lícula espanyola del PSC, titulada 'Chacones Lejanos', una tragicomèdia protagonitzada per Carme Chacon i que hauria firmat el mateix Pedro Almodovar.

L'actriu principal, que es fa dir Carmen a la pel·lícula, abandona definitivament casa seva per traslladar-se lluny de Catalunya, concretament a Madrid on aspira a ser la vocalista d'un conegut grup de música. Encara no sap si li donaran la feina i de moment està a prova juntament amb un altre candidat. Però la Carmen està disposada a tot per guanyar-se la confiança del públic espanyol i si per aconseguir la feina ha de renunciar a oferir un concert econòmic als seus fans de Catalunya ho farà. De fet, està disposada fins i tot a perdre els origens i la identitat, com diria en Raimon. Però bé, això és només un avanç d'aquest guió tràgic i còmic. Per cert, com ja és costum, la pel·lícula no es podrà veure en català al nostre país ja que la distribuïdora PSOE només ha facilitat a les sales de can PSC la versió castellana.

Estarem atents, doncs, al crític santcugatenc Ferran Villaseñor a veure què ens explica de la preestrena que es farà a Andalusia properament, a la qual ell assistirà... La prova del cotó serà saber si Villaseñor s'haurà comprat el DVD original o se l'haurà baixat pirata per Internet.

JORDI PUIGNERÓ és copresident de CiU Sant Cugat