Les eleccions de la meva vida

Jordi Puignero


Publicat: el 19/nov/12
Opinió| Columnes

Aquestes eleccions no són unes eleccions entre partits d'esquerres ni de dretes, ni entre polítiques de retallades o polítiques de 'despilfarro'. Ni tan sols entre partits nacionalistes catalans o partits nacionalistes espanyols. Aquestes eleccions són entre els que creiem que un poble té dret a ser consultat sobre el seu futur i els que volen un poble callat, espoliat i sumís. Dit d'una altra manera, són unes eleccions entre els que creiem en la democràcia i els que només se la creuen quan els interessa.

Hi ha un famosa frase atribuïda a Voltaire, però que en realitat correspon a Evelyn Beatrice Hall, que diu: 'No estic d’acord amb el que dius, però defensaré fins a la mort el teu dret a dir-ho'. Aquest tarannà tan poc espanyol és el que sí que s’ha aplicat el primer ministre britànic, David Cameron, en l’assumpte del referèndum per a la independència a Escòcia afirmant que 'a partir d’ara farà tot el possible perquè el resultat sigui negatiu; però que fins ara ha fet tot el possible perquè el referèndum es pugui celebrar'.

Des de fa 300 anys catalans de totes les classes socials han treballat, han lluitat i fins i tot s’han deixat la vida perquè els ciutadans de la Catalunya actual tinguem una oportunitat històrica per decidir lliure i democràticament el nostre futur. No els defraudem, si us plau. No s’ho mereixen.

Som en una cruïlla històrica i no són moments de fer experiments amb gasosa. Per aquest motiu, el 25 de novembre, jo votaré el president Mas, perquè crec que és la millor garantia per assolir aquest propòsit que fa tants anys anhelem. Perquè són les eleccions de la meva vida.

Jordi Puigneró i Ferrer és tinent d'alcalde i vocal de l'executiva local i comarcal de CDC