ERC-MES governarà amb el PSC i la CUP-PC / Foto: Localpres

ERC-MES governarà amb el PSC i la CUP-PC / Foto: Localpres

  • Sílvia González
  • | el 14/jun/19

Les esquerres s'alien i liquiden 32 anys de govern convergent a Sant Cugat

Al final, la possibilitat històrica de posar punt final a 32 anys de govern de CiU i el PDeCAT a Sant Cugat ha decantat la balança en aquestes setmanes de converses postelectorals. I obeint a aquesta premissa és que ERC-MES, amb el suport de la CUP-PC, ha decidit pactar amb el PSC per expulsar del govern el partit de Carmela Fortuny. Rebutjada per part d'ERC-MES l'oferta de Junts per governar, republicans, cupaires i socialistes protagonitzen un canvi de rumb en la política municipal. I a més, per primera vegada en democràcia, ERC-MES estarà al capdavant de l'alcaldia de Sant Cugat amb Mireia Ingla si aconsegueix els 13 vots favorables per a la investidura.

Cau, així, el feu santcugatenc en l'era de la postconvergència i s'obre una nova etapa per als partits d'esquerres de Sant Cugat. Per a ERC-MES suposa capgirar la situació de 2011 en què els republicans van quedar-se sense representació al consistori i vuit anys després doblen regidors i guanyen l'alcaldia.

Una situació similar a la del PSC després de la pèrdua de regidors i la marxa d'un alcaldable a ERC. Pere Soler ha aconseguit no només mantenir la presència al ple sinó ser decisiu. I aquest maig de 2019, més que mai. Descartat el govern en minoria de Junts, el PSC ha jugat les seves cartes i torna al govern, ara, amb tres regidors més.

Els socialistes, com han predicat ERC-MES i la CUP-PC, també és el partit del 155. Un assumpte incòmode, amb el judici del procés vist per sentència i amb el santcugatenc Raül Romeva en presó preventiva, que les coalicions hauran d'explicar al seu electorat. No obstant això, tant republicans i cupaires com socialistes hauran d'argumentar com mantindran els posicionaments nacionals i com treballaran plegats per construir una alternativa de govern per a Sant Cugat.

Fer fora Junts del govern era el càntic de la CUP-PC en la passada campanya i ha assolit l'objectiu. Amb els tres regidors que ha conservat, a més, aconsegueix per primera vegada en la història entrar al govern municipal. Ara bé, és sabut i conegut que en la seva aliança d'esquerres somiada no visualitzaven el PSC. Una pedra a la sabata que els cupaires hauran d'encaixar.

NOSALTRES

Cugat.cat
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat