L'exalcaldable del PSC, Ferran Villaseñor, número 2 d'ERC i MES a les municipals


Temes relacionats

MES tria ERC per anar junts a les eleccions municipals (20/feb/15)

Ferran Villaseñor renuncia a ser el candidat del PSC i deixa l'acta de regidor ( 9/gen/15)


  • Comparteix:

El tàndem ERC i MES amb Mireia Ingla i Ferran Villaseñor

El tàndem ERC i MES amb Mireia Ingla i Ferran Villaseñor

L'exalcaldable del PSC i membre de MES, Ferran Villaseñor, serà el número dos de la llista d'ERC i MES a les eleccions municipals. Els dos partits han arribat aquest dimarts a un acord per anar junts als comicis que acabarà de ratificar aquest divendres l'assemblea d'ERC. Villaseñor afirma que la coalició serà l'única forma d'aconseguir 'el canvi' a la ciutat. L'alcaldable d'ERC, Mireia Ingla, no ha descartat un pacte postelectoral amb CiU ja que l'acord amb MES no veta aliances amb altres partits després dels comicis.

ESCOLTA-HO

L'acord, que ja està ratificat per l'assemblea de MES, manté la republicana Mireia Ingla com alcaldable. L'entesa també preveu la incorporació de l'exalcaldable del PSC i exregidor, Ferran Villaseñor, que ara com a membre de MES acompanyarà Ingla en la cursa perquè la coalició obtingui representació a l'Ajuntament.

Fa un mes, Villaseñor va renunciar a ser alcaldable i a l'acta de regidor per la impossibilitat de continuar 'dirigint el projecte socialista'. En la seva primera entrevista com a membre de MES, Villaseñor ha deixat clar que, malgrat procedir del PSC, no ha canviat el seu pensament.

Ferran Villaseñor

Amb el PSC va haver-hi un distanciament a nivell general, no local. Tinc molts amics al PSC, els desitjo el millor. Ara MES forma part d'una candidatura que pot fer un canvi a Sant Cugat.


Villaseñor ha assegurat que, després de la seva marxa del PSC, no es plantejava tornar a la política. No obstant això, l'aparició de MES, diu, l'ha portat a apostar per la coalició que ha format amb ERC. El membre de MES no ha volgut precisar quants regidors espera obtenir la coalició, però sí que ha remarcat que és l'única candidatura que pot fer possible 'el canvi' a Sant Cugat. En aquest sentit, ha reconegut que 'un dels motius' de la seva elecció com a número dos de la candidatura és la seva experiència de vuit anys com a regidor.

Una entesa que no implica rebutjar una aliança post-electoral amb CiU
L'alcaldable i presidenta d'ERC, Mireia Ingla, s'ha felicitat per l'acord, pendent de ratificar pels republicans. Ingla ha destacat la vàlua de Villaseñor en el món del municipalisme i ha apuntat que la coalició vol ser l'alternativa de govern a Sant Cugat. Sobre possibles pactes postelectorals amb CiU, situació que no preveu MES, Ingla ha remarcat que l'acord no veta futures aliances i que el nou projecte polític 'no es pot tancar portes'.

Mireia Ingla

A l'acord no hi ha cap punt que estableixi que no pot haver-hi cap acord amb cap partit després de les eleccions. Arribar a la ciutadania amb un acord que ja es marca barreres de bon principi no tindria cap sentit.


A banda de Villaseñor, MES aportarà tres persones a la llista electoral: Francesc Osan, que anirà d'11; Jaume Espina, al número 18; i Araya Griso, com a suplent.

A l'espera que ho confirmi la direcció nacional d'ERC, la coalició concorreria a les eleccions sota les sigles d'Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal-Moviment d'Esquerres (ERC-AM-MES).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.