L'alcaldable de Valents, Silvia Tusell / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

L'alcaldable de Valents, Silvia Tusell / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

  • Sergio Morales
  • | el 12/mai/23

La dinamització econòmica de Sant Cugat és un dels objectius principals que Valents vol treballar a l'Ajuntament. 'Volem posar d'acord la gent perquè hi hagi més activitat econòmica i així pagar tot el que volem per a Sant Cugat', ha dit l'alcaldable de la formació, Silvia Tusell, en l'entrevista de campanya a Cugat Mèdia. En altres matèries, com la mobilitat, la cap de llista de la formació aposta per crear alternatives (aparcaments als voltants de Sant Cugat, millora en el servei de busos i els carrils bici) abans d'implementar mesures com la Zona de Baixes Emissions (ZBE).

Escolta-ho

Tusell es queixa que "els carrers per on no poden passar els cotxes amb més emissions és on es produeix més trànsit i més emissions", i posa el focus en les autopistes que passen per la ciutat. "Cal allunyar el trànsit de Sant Cugat amb la B-40", ha reivindicat.

Quant a la seguretat, un dels pilars en el discurs de Valents, Tusell admet que, a Sant Cugat, "en números no hi ha un problema". Ara bé, considera que els delictes de robatoris a domicilis (277 durant l'any passat, segons dades facilitades pels Mossos d'Esquadra) generen una "angoixa" a la qual l'administració ha de donar resposta. "No tenim la criminalitat ni d'altres zones de Catalunya, ni d'Espanya ni del món, però si els santcugatencs que han vingut aquí volen tranquil·litat, s'ha de batallar", ha defensat l'alcaldable.

Valents vol treure profit de "la potencialitat" de Sant Cugat en matèria empresarial. "És la segona ciutat amb més start-ups i no tenim un centre de networking", ha lamentat. Per a Tusell, l'Ajuntament hauria de funcionar com a nexe entre les diferents companyies per afavorir les sinergies.

També ha parlat sobre el comerç, una àrea que considera afectada per les crisis que s'han succeït en els darrers anys. Facilitar l'aparcament almenys a 15 minuts del centre, oferir ajudes als llogaters de locals i reduir l'IBI dels propietaris són les propostes de la formació en aquest àmbit.

Quant a habitatge, Tusell proposa limitar a 600 euros les mensualitats en l'habitatge jove públic, però no veu clar limitar els preus en les promocions privades. "No sóc de posar topalls, com a liberal que soc", ha argumentat. Aquesta mateixa explicació l'ha fet servir quan se li ha preguntat pel seu punt de vista sobre les municipalitzacions de servei. "Què hi guanyem? S'han de destinar recursos que podríem dedicar a altres coses", ha dit.

Preguntada pel futur barri de Ca n'Ametller, ho veu una solució, però és escèptica sobre el recorregut legal fins que es materialitzi: "Hi ha moltes parts implicades, requalificacions i tot acaba en contenciosos", ha explicat. L'alcaldable creu que s'han d'apostar per solucions habitacions a un termini més curt.

Quant a la paralització de les obres de l'escola La Mirada i la defensa per preservar el parc del Bosc de Volpelleres, Tusell assenyala el govern: "És un cas de mala gestió que no té solució a llarg termini". La candidata considera que l'Ajuntament "ha desertat" de les seves responsabilitats i insta l'administració a garantir "tots els serveis als infants que estan en una situació de provisionalitat".

Sobre possibles pactes, Tusell està disposada a establir entesa amb "tots aquells que respectin el nostre programa".

CONEIX EL VESSANT MÉS PERSONAL DE SILVIA TUSELL

Silvia Tusell

Vull dinamitzar la ciutat i posar d'acord gent perquè hi hagi més activitat econòmica. Així podrem pagar tot el que volem per Sant Cugat.


NOSALTRES

Cugat Mèdia
Entitat Pública Empresarial Local Cugat.cat (Ajuntament de Sant Cugat)

Adreça: Plana de l'Hospital, 12-14
08172 Sant Cugat del Vallès

Contacte

Telèfon: (+34) 93 590 34 34

WhatsApp: 673 172 075

Email: info@cugat.cat