UESC, Qbasket i Europa ompliran de bàsquet Sant Cugat en l'any que serà 'Ciutat del Bàsquet Català'

Joan Fa, president de la Federació Catalana, al pav 3 de la Rambla del Celler / Font: Uesc.cat

Bàsquet

Publicat el 25/des/16 per Dani Aguilà

La Unió Esportiva Sant Cugat (UESC), el Qbasket Sant Cugat i l'Europa International School, juntament amb l'Ajuntament, seran els principals actors per desenvolupar els actes de la Ciutat del Bàsquet Català, segell que enguany té Sant Cugat. La comissió per decidir-ne l'agenda ja ha començat a treballar, amb la voluntat d'acollir esdeveniments com campionats de nivell de base i d'esport adaptat.

Més enllà d'aquestes entitats, el grup de treball el formen el periodista Jordi Robirosa, el membre de la comissió esportiva de bàsquet del FC Barcelona Sergi Piquet, el vicepresident de SantCugatCreix i exjugador de l'extint Club Bàsquet Sant Cugat, Miquel Martínez, l'expresident d'aquesta entitat José Luis Lolo, i l'esportista de talla baixa i president de l'associació PTB, Joan Pahisa.

Els objectius de la UESC
Pel que fa als objectius estrictament esportius, el sènior masculí de la UE Sant Cugat, que competeix a Copa Catalunya, apel·la a solidificar el projecte enfocat a consolidar jugadors de la casa. L'equip ha acabat l'any a només un triomf de les places d'ascens i ho ha fet amb unes últimes jornades en què ha reforçat la seva idiosincràcia: la lesió dels dos bases de l'equip, Jordi Costa i Quim Fernández, ha estat substituïda amb solvència per jugadors de la casa com Noé García i David Pascual.

El sènior femení de la UESC, que juga a Primera Catalana, ha experimentat un primer tram de temporada en què el principal objectiu era cohesionar una plantilla absolutament nova, amb un gruix important de jugadores de primer any procedents del Cerdanyola. Vicenç Poblet ha estat el tècnic encarregat per fer-ho i de moment l'equip es troba en places de promoció de descens, amb només quatre victòries i amb la premisa per al 2017 d'acabar de trobar la seva identitat per ser més sòlid.

Els objectius del Qbasket
El primer equip masculí del Qbasket també ha iniciat un projecte nou a Primera Catalana de la mà de Raúl Pulido. Malgrat que va començar amb dificultats ha acabat l'any amb excel·lents sensacions, tot i la derrota a l'última jornada davant el Sedis. Abans, els de Pulido havien sumat cinc triomfs seguits, dinàmica que els ha dut fora de la promoció de descens. Per tant, la plantilla ja ha adquirit els mecanismes del tècnic i espera mantenir la trajectòria ascendent el 2017.

El sènior femení del Qbasket està vivint una situació més complicada. L'equip milita a Tercera Catalana i de moment només ha guanyat un dels 10 partits que ha disputat, precisament contra el cuer, el Castellbisbal B. Les santcugatenques són penúltimes, en places de descens directe, però tenen el mateix balanç que l'avantpenúltim, que promocionarà per no baixar.