Els clubs santcugatencs lluny de la paritat que demana la Generalitat

El Club Corfbol Sant Cugat és el que té més dones en la seva junta directiva.

Entitats

Publicat el 13/mai/10 per Joan Garcia

Els clubs santcugatencs encara estan lluny de la paritat en òrgans directius que vol fomentar la Secretaria General de l'Esport a través d'un decret. Segons un estudi realitzat per Cugat.cat, la mitjana de dones en les juntes directives és del 20%, i no del 40% com proposa el govern. En cinc entitats esportives de la ciutat, la presència femenina en juntes directives és nul·la. Totes les entitats esportives que vulguin accedir a subvencions públiques, crèdit o aval públic hauran de complir aquest decret.

El govern ha aprovat el nou decret de les entitats esportives de Catalunya on es vol que les entitats afavoreixin la presència de les dones en els seus òrgans directius. Aquest fet serà d'obligat compliment si algun club vol accedir a subvencions públiques, crèdit o aval públic. Les entitats hauran de triar entre el compliment de la paritat, més d'un 40% de qualsevol gènere o tenir un nombre de dones a les juntes igual o superior a la proporció d'associades o de llicències existents al club.

Cugat.cat ha realitzat un estudi amb 19 entitats de la nostra ciutat i la mitjana de dones en les juntes directives de la nostra ciutat és d'un 20%, lluny del 40% del decret. El Club Corfbol Sant Cugat és el que té un nombre de dones més elevat a la seva junta amb un total de set sobre 13, és a dir, un 54%. Per contra, l'Handbol Sant Cugat, la Unió Ciclista Sant Cugat, la Penya Blaugrana Sant Cugat, Pericos Sant Cugat i Futbol Sala Sant Cugat són els clubs on la presència femenina no existeix a nivell directiu.
El govern també ha ampliat la durada dels mandats de les federacions esportives i clubs de 4 a 6 anys. L'altre punt destacat és que s'amplia la definició d'esportista català als estrangers amb dos anys d'empadronament a Catalunya.