Premi a tota una trajectòria a les pioneres del futbol femení de Sant Cugat

La secció femenina del SantCu s'ha emportat un reconeixement pels seus 50 anys d'història als Premis Esport en Marxa d'enguany

Futbol

Publicat el 22/mar/23 per Sara Bella

El Sant Cugat FC femení, que el 2022 va celebrar els seus 50 anys d'existència, ha estat guardonat amb el Premi a tota una trajectòria dels Premis Esport en Marxa d'enguany. El jurat ha remarcat que ha estat 'el primer femení i pioner del futbol' a la ciutat, però també ha posat el focus en 'la tasca i els resultats aconseguits tant a la competició local com a la nacional'.

El SantCu va celebrar el 2021 mig segle de vida. El 1971, recordava en l'acte d'homenatge el president de l'entitat, Llorenç Santasusagna, "un grup de dones valentes i amb orgull van decidir crear un equip femení a la primera lliga catalana, la Copa Pernod''. Ara, el Santcu compta amb set equips femenins amb 130 jugadores; és el desè club de Catalunya amb més llicències femenines.

El premi l'ha lliurat el regidor d'Esports, Francesc Carol, a Mari Carmen Torres, directiva del SantCu. La candidatura del SantCu s'ha imposat a la del jugador de l'Olímpyc Floresta Dani Martí, que ha quedat finalista.