Societat
Els germans bessons Lucas i Víctor Velasco van deixar els estudis pels xurros. Amb només 21 anys i després d’una escapada a Madrid, on els xurros estan de moda permanentment, van decidir obrir Vaya Churrada, al passeig de Francesc Macià. Van demanar un préstec al banc amb l’aval dels seus pares i es van apuntar […]
Podcast
La relació entre cuina i nutrició ha evolucionat molt en els darrers anys, tot i que la informació sobre aquests canvis arriba a la població de manera lenta i fragmentada. El director executiu de The Playcook, Gerard Pinto, ha explicat al ‘Faves comptades’ que la nutrició és la base teòrica de la cuina, i que […]
Societat
Trufada, de caramel, de carbonara o fins i tot d’escalivada, el restaurant ‘Tort’ ha aterrat a Sant Cugat amb l’objectiu de portar als seus ciutadans una nova manera d’entendre les truites. Situat al número 18 del carrer de la Torre, la seva carta compta amb truites individuals o per a compartir, tortiburguers, així com complements […]
Societat
Formes de fantasia, sabors refinats i complexos i, sobretot, molta dolçor. Són les apostes que mestres xocolaters d’arreu d’Espanya han posat sobre la taula aquest divendres a la segona edició del concurs per triar el millor bombó artesà de l’estat. Un reconeixement que ha recaigut sobre l’escola de pastisseria Hofmann. La deliveració del concurs, organitzat […]
Podcast
En un món cada cop més globalitzat les fronteres entre diferents gastronomies també es van desdibuixant. A aquest fenòmen, el director de l’Agència de Comunicació Foodtellers, Nacho Ballesta, l’anomena colonialisme gastròmic. En una conversa al magazín ‘Faves comptades’, l’expert en gastronomia ha reflexionat sobre la influència que té la gastronomia d’arreu del món a la […]
Societat
Nascuda en plena pandèmia, la pastisseria artesana Gluttons celebra quatre anys oferint postres tant al sector de la restauració i l’hostaleria com als particulars. Fundada per la santcugatenca Berta Ursul i Òscar Pérez, aquesta empresa amb obrador propi a Rubí s’ha convertit en un puntal per a restaurants i hotels que necessiten una partida de […]
Societat
El sommelier i director dels Premis Vinari, Ramon Roset, considera que el vi és el complement perfecte dels àpats nadalencs, des de l’aperitiu fins a les postres. En aquest sentit, Roset destaca la versatilitat dels vins, tot i que subratlla que cada família pot adaptar-los al seu propi estil de celebració. “Hi ha tanta versatilitat […]
Podcast
Collserola Pagesa aplega des de 2018 disset pagesos i masies de la serra. Entre les seves activitats destaca la gestió del territori, el conreu de productes de proximitat i procurar per la biodiversitat. Nacho Ballesta, director de l’agència de comunicació The Foodtellers, conversa en el magazín ‘Faves comptades’ amb Paul Domènech, de la Masia Can […]
Economia
Els santcugatencs amants de la rebosteria i del formatge tindran ben aviat una nova opció a la ciutat per delectar tota mena de ‘cheesecake’. El xef Javier Peñalver, que ha format part de la cuina de DiverXO de Dabiz Muñoz, entre d’altres, obrirà abans de Nadal Cheesecake Barcelona al costat del Mercat Vell. L’establiment, actualment […]
Podcast
Els efectes de la gota freda al País Valencià no només s’ha notat a les ciutats i entre els seus veïns, sinó també els camps de l’Horta Sud de València. Entre les iniciatives solidàries hi ha una de suport a les persones llauradores i ramaderes afectades per la dana. El pagès valencià Nando Durà, ha […]
Societat
El restaurant Sankhu s’emporta el primer premi del públic de la Ruta de les Tapes de Sant Cugat. Amb una base de cruixent de plàtan fregit, guacamole, carn de costella de porc i acompanyada amb una salsa de barbacoa, bec de gall i salsa huancaína suau, ha estat escollida com la preferida del públic. Amb […]
Podcast
El ‘fast food gurmet’ ha arribat per quedar-se. Aquesta nova tendència combina la rapidesa i la comoditat del menjar ràpid amb la qualitat i l’exquisidesa de la cuina d’alta gamma. Un dels referents d’aquesta nova forma d’entendre el negoci és Deleito, amb un establiment al passeig Francesc Macià, 16. Per parlar de la seva arribada […]