Societat
Cuinar va més enllà d’alimentar-se bé, també és una eina per gaudir, per transmetre valors i per treballar les emocions. Relacionar determinats aliments amb el càstig i d’altres amb els premis, com quan els pares diuen “si no et menges la verdura, no hi ha postres”, no és una pràctica que ajudi la canalla a […]
Societat
Un pintxo amb formatge fresc i una anxova, un ‘patacón’ amb carn metxada, una llesca de pa amb butifarra i formatges. Són només tres de les 36 tapes que es poden tastar enguany a la Ruta de Tapes. La iniciativa ha tornat cinc anys després, quan la pandèmia la va interrompre, i ha fet que […]
Societat
La patata brava de pam, les croquetes de pernil, el cebiche de vieires i el caneló rostit de tres carns són els plats estrella de Cuina Sant Cugat, el restaurant que han obert Raül Balam Ruscalleda i Murilo Rodrigues Alves al carrer Sant Bonaventura, 6. Un restaurant que, segons el xef Balam Ruscadella, que ja […]
Societat
Sant Cugat acull fins a l’11 de maig la segona edició de la Setmana gastronòmica del Comerç Just. La iniciativa, organitzada per Oxfam Intermón, té per objectiu posar en valor una forma alternativa de comerç i coincideix amb la commemoració del Dia Mundial del Comerç Just (11 de maig). Els 12 establiments que hi participen […]
Podcast
La societat gastronòmica local Dom Cugat va néixer el 1997 de la mà d’un grup de santcugatencs apassionats per la cuina i el bon menjar. Actualment, les seves trobades tenen lloc al Txocu Sant Cugat i aquest divendres faran la primera de l’any. En aquesta ocasió, un dels cuiners serà l’actual president, Joan Franquesa, que […]
Societat
L’espinjolament de la bota ha donat el tret de sortida a la Festa del Vi Novell, que s’ha celebrat per segon any consecutiu a Sant Cugat amb motiu de Sant Martí. Una ubicació que va arribar l’any passat per fortuna (una plaga de rates al Palau Robert, on s’havia de celebrar originalment, va propiciar el […]
Societat
La proposta gastronòmica de Sant Cugat s’amplia amb l’aterratge del restaurant italià V Modern Italian. El local, que va obrir les portes a finals del mes de juliol a l’avinguda Josep Anselm Clavé, arriba a la ciutat amb una oferta culinària que busca fusionar la cuina italiana moderna amb còctels i begudes d’arreu del món. […]
Societat
La gelateria Badiani, originària de Florència, ha obert aquest dijous les portes d’un nou establiment a Sant Cugat, al número de la plaça d’Octavià, a la cantonada amb el carrer Major. Entre les seves propostes destaca el gelat Buontalenti, premiat el 2015 com el millor d’Europa. A més, per celebrar l’arribada a la ciutat, estan […]
Economia
La moda de les ‘smash burger’ segueix obrint-se camí a Sant Cugat. Ara, aquest tipus d’entrepans també es podran trobar a Vaka Burger, a tocar del Monestir. En concret, es troba a la part del darrere de Cal Gerrer, al pati, i comparteix cuina amb el Bodega 1860. El nou establiment obre portes aquest dimarts. […]
Societat
La santcugatenca Carla Peyrón ha quedat en segona posició al 18è Concurs Nacional de Pinxos i Tapes que s’ha celebrat a Valladolid. La tapa amb la qual la xef ha guanyat el premi ha estat la ‘Sweet tartar’, una adaptació de la típica recepta del ‘steak tartar’ on ella ha innovat en afegir-hi ingredients diferents […]
Societat
Els alumnes del grau superior de cuina de l’Institut FP Sant Cugat participen aquesta setmana al Fòrum Gastronòmic que se celebra a Barcelona. Els estudiants han cuinat un consomé de verdures i una terrina de xai amb canelons de pasta de carbassa i amanida de varec -un tipus d’alga-. Tot plegat, amb productes de proximitat […]
Societat
El restaurant Papitu ha obert un nou local al número 14 del carrer Major, on anteriorment hi havia El Cafè del Portal. Aquesta cadena d’establiments suma així tres negocis, amb els que ja tenen a Coll Favà i a Cerdanyola. El nou local també ofereix cuina catalana, mediterrània i de mercat, tot i que al […]