La cadena de restaurants Abat obrirà pròximament un nou local a Sant Cugat, a la plaça d’Octavià, número 8. Aquest és el tercer establiment de la cadena, que va néixer el 2012 a Manresa i, posteriorment, es va instal·lar a Lleida. La carta, amb servei de cuina ininterromput, inclou opcions dolces i salades. Les patates […]
El restaurant Sankhu s’emporta el primer premi del públic de la Ruta de les Tapes de Sant Cugat. Amb una base de cruixent de plàtan fregit, guacamole, carn de costella de porc i acompanyada amb una salsa de barbacoa, bec de gall i salsa huancaína suau, ha estat escollida com la preferida del públic. Amb […]
Un pintxo amb formatge fresc i una anxova, un ‘patacón’ amb carn metxada, una llesca de pa amb butifarra i formatges. Són només tres de les 36 tapes que es poden tastar enguany a la Ruta de Tapes. La iniciativa ha tornat cinc anys després, quan la pandèmia la va interrompre, i ha fet que […]
El taller ARtCO treballa en la restauració de mobles i antiguitats i, també, ofereix classes de restauració. La fundadora d’aquest espai establert al carrer del Roselló, Gisela Arisó, ha explica a Ràdio Sant Cugat com és la feina amb què reescriuen la història de moltes peces. “És tot un repte, és molt emocionant veure el […]
Cuina catalana, japonesa, italiana, mexicana, francesa, tailandesa i xinesa. Tapes, arrossos, brasa, hamburgueses i pizzes. Amb menú degustació, amb menú de migdia o només amb carta. Oberts tot el dia, al migdia o a la nit. L’oferta gastronòmica de Sant Cugat és extensa i variada, ideal per a tastaolletes i amants de la bona cuina. […]
Els treballs per restaurar el pedrís del Claustre del Monestir finalitzaran d’aquí a dues setmanes segons ha determinat la regidora de cultura, Núria Escamilla que els ha visitat aquest dilluns. Datat entre el 1190 i el 1220 el pedrís és l’estructura de pedra sobre la qual se sustenten les columnes del claustre romànic. El sol, […]
Moltes de les escultures, pintures o documents que es troben en esglésies o museus de Catalunya han estat restaurats en algun moment. El Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat de Catalunya, ubicat a Valldoreix, és el més gran del país. La tasca principal del centre és establir criteris d’intervenció, assessorar i restaurar […]
La pizza s’ha convertit en un dels plats preferits de molts santcugatencs. Darrerament, amb el pas enrere de les pizzes ‘fast-food’ i la popularitat creixent de les de tradició napolitana ha fet que cada cop més apareguin al municipi locals on posen més atenció en fer la massa i en la qualitat dels productes per […]
El restaurant santcugatenc Garden Pizza ha estat escollit el 46è del món en la categoria de pizza artesanal per ’50 Top Pizza’. Es tracta d’una guia de Nàpols que també ha reconegut el negoci establert a Sant Cugat amb el premi a millor pizzeria revelació de 2023 i amb el guardó Green Oven, que premia […]
El bar Granja Montserrat tanca aquest dissabte després de 44 anys de servei. El local santcugatenc que duia José Da Silva i la seva parella abaixa la persiana, ja que els encarregats del bar es jubilen i no s’ha pogut fer un traspàs per continuar obert el local. La Granja Montserrat ha estat un dels […]
Sant Cugat estrena La Bodegueta, un nou espai on poder menjar embotits de la ciutat i formatges del Pirineu. Robert Garcia i Marc Terés, socis del restaurant, tenen l’objectiu de convertir el local en un punt de trobada referent entre els ciutadans. La bodega, situada al número 5 del carrer Major ofereix productes de proximitat, […]
El tradicional mosaic del Paga-li Joan, realitzat entre l’any 1936 i 1937 per l’artista Lluís Pallarès, s’està restaurant per reinstal·lar-lo a l’espai públic de Sant Cugat. L’obra, que va ser retirada el 2010 de la façana de l’antiga seu de l’Esbart del carrer Sant Medir, forma part dels fons del Museu de Sant Cugat i […]

