Cal Temerari acull avui la presentació del llibre 'Librarse del euro'

Cal Temerari

Cultura

Publicat el 17/mar/16 per Clara Ontañón

Cal Temerari acull aquest dijous, a les set de la tarda, la presentació del llibre 'Librarse del euro', un recull de reflexions polítiques sobre la divisa de l'eurozona que pretén generar debat i opinió crítica. La xerrada anirà a càrrec de dos dels autors, l'historiador i membre de la plataforma Salir del Euro, Joan Tafalla, i el pastisser i exdiputat de la CUP-CC, Josep Manel Busqueta.

La plataforma Salir del Euro va néixer a l'estiu com a resposta reivindicativa davant de la impossibilitat del govern grec d'Alexis Tsipras a no doblegar-se davant les polítiques d'austeritat imposades per la Unió Europea i de sortir del sistema de l'euro.

El llibre és un conjunt de reflexions d'autors com els mateixos Tafalla i Busqueta, Alejandro Andreassi, Julio Anguita, Rosa Cañadell, Pedro Montes, Arcadi Oliveres i Diosdado Toledano. Els autors fan un recorregut històric de la implantació de l'euro, expliquen les conseqüències que ha suposat per als països del sud i plantegen possibles vies de sortida.