El Festival Nacional de Poesia ret homenatge a Ventura Ametller i Carles Hac Mor

Cartell d'un dels espectacles de dissabte del Festival de Poesia

Cultura

Publicat el 22/oct/16 per Martí Gonzàlez

El Cafè Auditori acull aquest dissabte l'homenatge al poeta surrealista Ventura Ametller 'VA recital' i l'antihomenatge paraparèmic a l'artista Carles Hac Mor 'De rerum Hac Mor'. Els dos espectacles formen part del 16è Festival Nacional de Poesia (FNP) i tenen lloc a les nou i a les onze de la nit.

Altres activitats del FNP
A partir de les dotze del migdia comença 'Del bressol a la lluna', una aproximació a la poesia pensada per a nadons de zero a tres anys a càrrec de Miquel Desclot. A la mateixa hora té lloc el breu passeig poètic de Verdaguer a William Carlos William al Centre de Restauració de Béns Mobles (CRBM) amb el títol 'El cor de les persones és una mar, tot l'univers no l'ompliria'.

A la tarda, a dos quarts de vuit, Pere Rovira, acompanyat del poeta Sam Abrams, presentarà 'Entre Nosaltres', un recull de poemes seleccionats per l'autor. Rovira fa 40 anys que es dedica a la literatura i destaca per tenir 'una veu despullada d'impostures artístiques'. Els dos artistes es reuniran a La Galeria.

Diumenge és el torn de la poètica de Pere Gimferrer. El Celler Modernista acollirà a les dotze del migdia 'El trànsit de la llum', una cita on participaran l'autor, Josep Pedrals i el violoncel de Gerard Claret.