Sant Cugat celebra aquest dissabte la 17a Nit de l'Art amb la voluntat de reinventar-se

La presentació s'ha fet aquest dilluns al Museu del Monestir

Cultura

Publicat el 15/mai/17 per Alba Triadó

La 17a edició de la Nit de l'Art té lloc aquest dissabte a Sant Cugat amb la voluntat de reinventar-se de cara a l'any que ve. Els agents artístics de la ciutat proposen que l'art surti de les galeries a les places i als carrers, i crear noves sinergies entre tots els participants per donar un nou impuls a la iniciativa. Enguany, per primera vegada, la Nit de l'Art coincideix amb el Dia Internacional dels Museus, que obriran portes amb accés gratuït fins a les dotze de la nit.

Tot i que el plat fort serà dissabte, quan les galeries obrin fins a les dotze de la nit, les activitats complementàries de la Nit de l'Art comencen aquest dijous, amb la inauguració de les exposicions del Festival Internacional Loop BCN de Videocreació i del conjunt escultòric de Pep Codó Rosa dels Vents, i s'allargaran fins diumenge de la setmana que ve.

Fins a 25 espais, entre galeries, espais educatius i espais municipals, participen en aquesta iniciativa que proposa més d'una seixantena d'activitats. La membre de la Taula d'Arts Visuals i propietaria de la galeria Context, Cristina Villar, ha explicat que els agents implicats volen reinventar la iniciativa de cara a la propera edició.

Cristina Villar

Com que els temps van canviant pensàvem que era interessant que la Nit de l'Art també canviés i esdevingués una projecte d'art on tots els agents que treballen amb l'art a la ciutat poguessin participar-hi.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



En aquest sentit, els membres de la taula i els agents implicat ja han fet algunes propostes. Ho explica Villar.

Cristina Villar

Entre tots vam decidir que volíem seguir amb la nit de l'art, però replantejada. Volem potenciar l'art a la ciutat, fer-lo sortir a la ciutat, no només aquella nit, sinó una setmana abans o després amb activitats.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La tinent d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha destacat la qualitat i la quantitat d'actes que acollirà Sant Cugat per celebrar la Nit de l'Art.