L'il·lustrador santcugatenc Jordi Magrià arrenca una exposició itinerant de retrats sobre el procés

L'exposició circularà per Catalunya / Foto: Jordi Magrià

Cultura

Publicat el 5/jul/18 per Albert Prat

L'il·lustrador santcugatenc Jordi Magrià ha engegat una exposició itinerant dels seus retrats fets amb bolígraf sobre el procés. Són en total 21 retrats on es representen els Jordis i els 'presos i exiliats polítics', a més d'algunes escenes de l'U d'Octubre. La mostra, que s'ha inaugurat a Barcelona i ha estat al Fossar de les Moreres fins aquest diumenge, abans de començar el camí per a diverses poblacions de Catalunya. Magrià està ara en converses amb Òmnium Sant Cugat per trobar-li ubicació a Sant Cugat de cara a setembre.

L'exposició visitarà, de moment, Reus, la Nou de Gaià, Mollerussa, Girona, Vic i Molins de Rei. Es tracta d'una exposició sense ànim de lucre on l'il·lustrador proposa un sorteig, amb butlletes a 10 euros, d'un retrat a bolígraf personalitzat pel guanyador. Cada 100 butlletes venudes se sortejarà un dibuix i els beneficis aniran a ajudar l'Associació Catalana pels Drets Civils (ACDC).

Magrià ha explicat a Cugat.cat que, des del sopar groc, on va donar dos quadres per recaptar fons, s'està treballant amb Òmnium per portar l'exposició a Sant Cugat.

Jordi Magrià

Vaig donar dos quadres al sopar groc perquè es venguessin i a partir d'allà vaig tenir contacte amb Manel Garriga. A mi em feia il·lusió portar-ho aquí i ells ho estan bellugant,

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'il·lustrador ha afegit que no s'esperava que els seus retrats, que va començar penjant a Twitter, arribarien tan lluny.