El 'Fem un museu' tanca una 11a edició amb la fotografia com a 'eina per trencar murs'

Hi han participat 11 tàndems d'artistes amb la col·laboració del Festival Lumínic

En aquesta edició hi han participat 11 parelles / Foto: Cugat.cat

Cultura

Publicat el 25/abr/19 per Roger Cuartielles

Fins a 11 parelles d'artistes han participat al 'Fem un museu' d'enguany, una iniciativa nascuda fa 11 anys des dels Museus de Sant Cugat per acabar amb l'estigma de les persones amb diversitat funcional. Enguany, el projecte ha comptat amb la col·laboració del Festival Lumínic, que ha posat damunt la taula la tècnica fotogràfica com a 'eina per trencar murs' i 'deixar enrere la diversitat funcional'. Han estat 24 els artistes que han treballat en el projecte, uns vinculats al festival fotogràfic i altres provinents de les entitats Grup Catalònia, Guru i el Taller Jeroni de Moragas.

En paraules de la regidora de Cultura, Sílvia Solanellas, es tracta d'una iniciativa 'totalment consolidada', que enguany ha volgut apostar per la fotografia i teixir una col·laboració amb un 'projecte innovador i potent' com el Lumínic.

Des del festival fotogràfic, una de les seves impulsores, Amanda Bernal, ha subratllat la importància de la fotografia a l'hora de treballar la diversitat funcional i ha detallat el tipus d'activitats que els tàndems artístics han dut a terme en les quatre sessions que han realitzat entre els mesos de febrer i març. 'Les trobades han estat molt enriquidores, hem aprofundit en tècniques com la fotografia instantània, l'autoretrat i el coneixement d'un mateix', ha detallat Bernal, que també ha destacat que han utilitzat disciplines com la dansa i el teatre.

Amb el material elaborat a les trobades, els participants han elaborat un quadern de treball que aquest dimecres han mostrat al públic en un acte de cloenda al Claustre del Monestir.




DECLARACIONS

Amanda Bernal

Hem fet diferents exercicis, un de seqüència fotogràfica, un altre de fotografia instantània.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Sílvia Solanellas

Aquest any hem fet el 'Fem un museu' amb un dels projectes més potents de la ciutat. Ha estat una experiència molt bona.

Your browser doesn’t support HTML5 audio