Dissidència Sònica reivindica la gestió comunitària per tirar endavant una nova sala de concerts

El col·lectiu assegura entendre que 'des de l'Ajuntament no es poden tirar endavant polítiques culturals de fons que siguin transformadores'

L'edició de 2016 del Trona / Foto: Dissidència Sònica

Cultura

Publicat el 10/des/19 per Sergio Morales

Dissidència Sònica constata 'la impotència' de l'Ajuntament per fer realitat una nova sala de concerts a Sant Cugat 16 anys després que el ple donés llum verda a crear-ne una. Per això, el col·lectiu santcugatenc aposta per la gestió comunitària per tirar endavant aquest projecte. 'Si l'Ajuntament no pot, nosaltres sí', assegura en un comunicat.

L'agrupació reacciona així a les declaracions a Cugat Mèdia de la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, que assegurava que l'equip de govern 'qüestiona la construcció d'una nova sala de concerts'. Dissidència Sònica assegura ser comprensiva al respecte: 'No és tan clar que això de fer una sala sigui tan fàcil de fer'. I afegeix que la voluntat no ho és tot per tirar endavant 'polítiques culturals de fons que siguin transformadores'.

Dissidència Sònica veu la gestió comunitària com una solució per tirar endavant la iniciativa. 'Potser al començament serà tot molt auster i les passarem magres, però en 16 anys haurem arribat on l'Ajuntament no ha pogut', confia el col·lectiu.

A banda de l'oferiment de Dissidència Sònica, l'equip de govern baralla alternatives. Al programa 'Molta Comèdia' de Ràdio Sant Cugat, la tinenta d'alcaldia Madrona va obrir la porta a què la sala de concert s'ubiqués a la remodelada La Unió Santcugatenca, a la Sala Clavé.

Un espai llargament reclamat
La sala de concerts va ser, de fet, una de les condicions acordades entre ERC-MES, llavors a l'oposició, i el PDeCAT-Demòcrates per a l'aprovació del pressupost municipal del 2019 de l'anterior govern municipal. Les obres per encabir als Cinemes de Sant Cugat la reivindicada sala, que havien d'haver començat el juliol passat, van quedar aturades.

L'equip de govern actual justificava la decisió en la impossibilitat d'acomplir amb el projecte original i el pressupost acordat, i evitar que els treballs afectessin la programació tant dels Cinemes Sant Cugat com del Teatre-Auditori. Tot i això, el govern municipal assegurava llavors que mantenia el projecte, ja que la ciutat 'necessita una sala de concerts amb un ús polivalent per a la qual es buscarà un nou emplaçament', explicava l'alcaldessa, Mireia Ingla.