Delphi cedirà els actius als nous inversors de la planta per facilitar la reindustrialització

Delphi va anunciar el cessament de l'activitat al febrer / Foto: ACN

Economia

Publicat el 22/abr/16 per Sergio Morales

Delphi ha traslladat als treballadors la seva predisposició a cedir els actius de la planta santcugatenca als inversors, que inclouen els terrenys, les naus, les instal·lacions i la maquinària per a les empreses interessades. Així, després d'una reunió entre les dues parts aquest dijous, el comitè d'empresa veu possibilitats reals perquè tiri endavant el procés de reindustrialització de la planta, tot i que està preocupat perquè el termini per exhaurir les negociacions acaba dijous. Si tot plegat no prospera, 540 persones podrien perdre el seu lloc de feina en les properes setmanes.

A principis de mes, els treballadors van instar la direcció a posar un preu simbòlic als actius de la planta per facilitar el pla de reindustrialització i oblidar-se de fer negoci amb el patrimoni.

El president del comitè d'empresa, José Antonio Morán, ha confirmat que hi ha quatre empreses interessades en assumir l'activitat a la planta -J.Juan i Gutmar entre elles-, dues de les quals es fusionarien. Les tres companyies resultants s'associarien entre elles mantenint la seva identitat i distribuiria la factoria en tres centres de treball independents. Encara s'estan definint alguns detalls de l'acord amb aquestes empreses, que haurien de quedar ressolts, segons Morán, a principis de la setmana que ve i que hauria de salvar els llocs de feina de 210 empleats.

Malgrat l'avanç, el representant dels treballadors dubta que el procés es pugui resoldre d'aquí a dijous i insta l'empresa a ampliar el termini de consultes.

José Antonio Morán

Veig inviable tècnicament ser capaç de concretar tots els temes que tenim sobre la taula, redactar-los, revisar-los jurídicament i comunicar-los als treballadors de cara a dijous.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Morán ha posat en valor que Delphi ha fet cessions en força aspectes, però lamenta que no ho hagi fet pel que fa als terminis.