Més d'un miler de persones clama contra el tancament de Delphi


  • Comparteix:

Unes 1.200 persones, segons els convocants, han marxat aquest dissabte pels carrers més cèntrics de Sant Cugat per demostrar el rebuig al tancament de la planta de Delphi i defensar la necessitat d'un pla de reindustrialització que garanteixi els llocs de treball. Entre els manifestants, hi ha hagut extreballadors de la planta, persones de la plantilla i les seves famílies. Els representants sindicals esperen que la direcció de Delphi reaccioni a les demandes laborals després d'aquesta mobilització 'massiva'. En total, 540 persones podrien perdre el seu lloc de feina en les properes setmanes.

La mobilització, amb el lema 'Contra el tancament de Condiesel-Lucas-Delphi', ha començat a la planta de Delphi i ha avançat per la plaça d'Octavià, el carrer de Santa Maria, la plaça de Lluís Millet i la de Barcelona fins arribar a l'ajuntament. Ha estat una mobilització que ha volgut frenar l'estratègia de Delphi per abandonar la planta de Sant Cugat i acomiadar els prop de 600 treballadors.

El president del comitè d'empresa, José Antonio Morán, ha explicat que si Delphi no té un pla de reindustrialització a punt per a la setmana vinent faran allargar el període de negociació sobre les condicions de l'ERO.

Antonio Morán

No dubtem de Delphi per aconseguir la reindustrialització, el problema és que el termini és massa curt per acabar-lo amb èxit. Esperem tenir alguna cosa més concreta la setmana vinent o, si no, demanarem allargar el període de consultes.


Vestits amb samarretes grogues, més d'un miler de persones ha cridat consignes en contra del tancament de la planta. 'Delphi en lluita' i 'Volem un treball digne' han estat alguns dels lemes. Els treballadors demanen solucions per no veure's a la cua de l'atur.

Treballadors

Sabem que el futur és incert, sabem que molts anirem a l'atur o quedarem amb pitjors condicions laborals. / És dur perquè si no tornem a treballar perdrem tot el que hem cotitzat. / El meu sou de Delphi és l'únic ingrés que arriba a casa.


La manifestació ha acabat a les portes de l'ajuntament, on els ha rebut el tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas. Brugarolas ha lamentat l'actitud de Delphi i ha reiterat el suport del consistori, que pot actuar d'esquenes a la companyia per aconseguir un procés de desmantellament que agradi tothom.

Carles Brugarolas

Tenim alguns instruments: podem donar molt suport a un escenari d'acord o actuar no de cara a la possibilitat que un procés de sortida sigui raonable.


El comitè d'empresa té fins al 29 d'abril per arribar a un acord amb la direcció de la companyia sobre les condicions de l'ERO que afecta tota la plantilla. A la manifestació, també hi han estat presents regidors del PSC, ERC-MES i ICV-EUiA i el diputat de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell. Els treballadors es concentraran dimecres vinent davant el Parlament de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.