Els estatuts del futur Consorci La Unió Santcugatenca arriben al ple

Moment del ple del mes passat

Política

Publicat el 20/abr/15 per Marc Sala

L'equip de govern porta al ple d'aquest dilluns l'aprovació inicial dels estatuts que han de permetre la gestió del futur Consorci La Unió Santcugatenca, format pel consistori i l'entitat. La sessió, que començarà a les set de la tarda, tractarà les mocions presentades pel PSC, ICV-EUiA i la CUP i la renúncia del regidor no adscrit Bruno de Salvador.

El Consorci local Ajuntament-La Unió Santcugatenca ha de servir per a la gestió i explotació del teatre i sales adjacents amb integració en el sistema públic d'equipaments escènics i musicals del municipi. En aquesta sessió el text es presentarà a aprovació inicial.

A banda, es tractaran altres temes proposats pels grups de l'oposició. El PSC presenta un text on es reclama la salvaguarda dels locals comercials emblemàtics de la ciutat. ICV-EUiA reclamarà una fiscalitat justa per a les entitats del tercer sector i la CUP demanarà que el ple se solidaritzi amb els condemnats per l'acció que va encerclar el Parlament l'estiu del 2011.

Altres qüestions del ple tenen a veure amb la dació de compte de la renúncia de Bruno de Salvador a l'acta de regidor no adscrit que ocupava des de la seva sortida del PP. De Salvador es presenta com a alcaldable de VOX-Família i Vida a Barcelona.

En l'àmbit de Mobilitat i Urbanisme, es tractarà, entre d'altres, el procés participatiu del Pla de Millora Urbana (PMU) del sector de Can Cabassa. Es tracta d'una proposta de complementació del projecte.

Pel que fa a Serveis a la Ciutadania, es donarà compte de l'execució del 0'7% del pressupost destinat a cooperació i solidaritat internacional de l'any passat. També es proposarà l'autorització d'ús temporal d'un local municipal per part de l'Institut de la Infància.

En l'àrea d'Empresa, Economia, Ocupació i Comerç es discutiran diverses qüestions, entre elles, la pròrroga del contracte-programa entre l'Ajuntament i l'EPEL Cugat.cat, aprovada al ple del 20 d'octubre del 2014.