La presa de possessió de Llorente com a regidora i la millora de l'accessibilitat a la Floresta, al ple de juliol

El ple se celebra el tercer dilluns de cada mes

Política

Publicat el 17/jul/17 per Sergio Morales

El ple de Sant Cugat viurà avui la presa de possessió de Lourdes Llorente com a nova regidora de la CUP-PC en substitució de Ramon Piqué i el traspàs de tasques de la portaveu d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, a Ramon Gutiérrez. La sessió, que arrencarà a les quatre de la tarda a la sala de plens, també servirà per donar el vistiplau a fer un estudi per retirar els pals de les instal·lacions de la Floresta que dificulten l'accessibilitat i per rebutjar la producció i venda d'armes als conflictes dels quals fugen les persones refugiades.

L'equip de govern posarà sobre la taula una proposta d'acord per actualitzar i revisar el Pla d'Actuació Municipal (PAM) i el manual d'actuació per incendis. A més, s'informarà del canvi de presidència al consell de barri de la Floresta on Núria Gibert prendrà el relleu a Ramon Piqué. També s'aprovarà la tarifació social a les activitats extraescolars municipals.

Mocions institucionals
El ple tirarà endavant un text per garantir el compliment de les mocions presentades i aprovades. També donarà llum verda a la priorització dels tràmits a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) a les persones que hi assisteixin acompanyades de nadons de fins a 24 mesos. Tots els partits donaran suport, a més, a la retirada de pals d'instal·lacions de serveis a la Floresta per millorar el pas dels veïns i l'accessibilitat.

Mocions dels partits
- La CUP-PC, el PDeCAT-Demòcrates, ERC-MES, ICV-EUiA i el PSC defensaran un text del Centre Delàs d'Estudis per la Pau perquè Sant Cugat rebutgi la producció i venda d'armes que alimenten conflictes dels quals fugen les persones refugiades.

- ICV-EUiA, Cs i el PSC demanaran que el ple doni suport al manifest 'Millorar el sistema sanitari: enfortir l'atenció primària'.

- El PP i Cs sol·licitaran que el ple es posicioni en contra del referèndum sobre la independència de l'1-O. De la seva banda, el PSC defensarà un text per 'protegir' l'Ajuntament de cara a la consulta.

- Cs instarà la resta de partits que demanin que el pregoner de la Festa Major sigui elegit a través d'un procés participatiu.

- El PSC proposarà que l'Ajuntament demani més recursos als governs català i espanyol per lluitar contra la LGBTIfòbia.

- El PP demanarà l'aprovació d'una moció per elaborar un pla de mesures contra l'incivisme.