Els pressupostos i ordenances fiscals, a debat avui al ple municipal

Una sessió plenària amb 23 punts a l'ordre del dia, 10 dels quals són mocions dels grups municipals

El ple arrenca a les quatre de la tarda

Política

Publicat el 15/oct/18 per Sergio Morales

La proposta de l'equip de govern de pressupostos i ordenances fiscals per l'any que ve se sotmetrà aquest dilluns a debat i a aprovació provisional al ple municipal. La sessió ordinària comença a les quatre de la tarda i es pot seguir en directe a Cugat.cat, al Facebook Live de Cugat.cat i via Twitter. A les vuit del vespre la sessió s'atura per donar pas a l'audiència pública.

En clau de Medi Ambient, l'executiu buscarà el suport de la resta de grups els per aprovar definitivament l'ordenança de bicicletes a Collserola. En l'àrea de Territori, l'equip de govern farà una proposta d'aprovació inicial per modificar el PGM per tal de garantir l'increment del parc d'habitatge protegit a la ciutat.

Mocions dels grups municipals
- El PSC-CP, el PDeCAT-Demòcrates, ERC-MES i ICV-EUiA tiraran endavant un text per revisar la normativa dels usos comercials a Sant Cugat en favor del dinamisme.

- ICV-EUiA, el PDeCAt-Demòcrates i ERC-MES defensaran i donaran llum verda a una moció per implantar la perspectiva de gènere als pressupostos municipals.

- ERC-MES i el PDeCAT-Demòcrates s'uneixen en una moció per a l'establiment de la història clínica i social compartida, un expedient digital dels ciutadans on les administracions puguin compartir informació.

- El debat sobre l'1 d'octubre torna al ple amb una moció del PDeCAT-Demòcrates i ERC-MES per commemorar el primer aniversari del referèndum.

- Cs presenta un text per condemnar 'tota la violència a Catalunya i per la convivència i el respecte entre tota la ciutadania'.

- El PP reclamarà que es doni compliment a l'ordenança municipal de convivència ciutadana, que regula els usos de les vies i dels espais públics i que vetlla per la concòrdia. Es tracta d'un text amb què els populars volen 'acabar amb la pugna' dels llaços grocs.

- La CUP-PC demanarà suport al ple perquè Sant Cugat disposi d'una Assemblea Municipal Oberta per millorar la participació ciutadana.

- Cs, en clau de mobilitat, demanarà que l'Ajuntament aturi el desenvolupament del projecte del carril bici a la rotonda de l''hipòdrom' per repensar-lo.

- En aquest mateix sentit, el PP vol que es revisi el projecte d'arranjament i millora dels Jardins del Vallès, que suposaria la construcció d'un amfiteatre a l'espai.

- ERC-MES vol aconseguir el suport municipal perquè s'impulsi un projecte de patis oberts fora d'horari lectiu a escoles i instituts.