El govern reforça amb més de 300.000 euros la partida dedicada a beques menjador

L'executiu ha tirat endavant una modificació pressupostària que també projecta inversions en mobilitat i manteniment urbà

Un moment del ple d'aquest dilluns / Foto: Cugat Mèdia

Política

Publicat el 19/set/22 per Sergio Morales

Llum verda a una nova modificació pressupostària dels comptes municipals de 2022. Així, l'Ajuntament destinarà 318.000 euros més a ajudes per pagar el menjador escolar, provinents de les baixes de la urbanització del parc de Ramon Barnils i de la segona fase del parc del Bosc de Volpelleres. La modificació dels comptes també inclou destinar 130.000 euros a inversions en mobilitat i 427.527 al manteniment urbà, així com 150.000 euros que s'invertiran en equipaments municipals. Els canvis, que es tradueixen en una modificació d'1,4 milions, han prosperat amb els vots a favor d'ERC-MES, PSC i CUP-PC, l'abstenció de Junts per Sant Cugat i la negativa de Cs i de la regidora no adscrita.

Escolta-ho


CONSULTA AQUÍ ELS DETALLS DE LA MODIFICACIÓ PRESSUPOSTÀRIA

El debat ha arribat al ple municipal d'aquest dilluns introduït com a un punt d'urgència. Des de l'oposició, han criticat que no han rebut suficients detalls dels canvis recollits en la modificació pressupostària. Així, malgrat votar-hi en contra, el regidor de Cs Sergio Blázquez ha admès que el seu grup està a favor d'algunes de les modificacions recollides en aquest paquet.

En el mateix sentit s'ha pronunciat el regidor de Junts Carles Brugarolas: "No pot ser que aquesta sigui la manera de fer de l'equip de govern", ha lamentat sobre el fet que el punt s'ha introduït d'urgència. De fet, Brugarolas ha anat més enllà i posa en dubte que l'execució d'aquestes modificacions pressupostàries es puguin executar abans que acabi el mandat.

El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, ha rebutjat les crítiques i manté l'aposta per seguir fent aquest tipus de modificacions: "Si seguim rascant i traiem diners per implementar polítiques socials, ho seguirem fent", ha assegurat el responsable de l'àrea d'Hisenda.




DECLARACIONS

Blázquez / Brugarola

L'excepcional no ha de ser allò habitual. Avui superem la barrera d'allò admissible. / Ens agradaria tenir més informació i no hi ha ocasió per fer-ho.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Pere Soler

Si seguim rascant i podem treure diners per implementar polítiques socials, ho seguirem fent.

Your browser doesn’t support HTML5 audio