Ajornada la inauguració del parc Ernest Lluch

Espai enjardinat que rebrà el nom de parc Ernest Lluch / Foto: Google Maps

Societat

Publicat el 30/nov/14 per Mar Castro

La pluja ha obligat a ajornar l'acte d'inauguració d'aquest diumenge del parc Ernest Lluch, ubicat entre l'avinguda del Carril i el carrer del Rovellat. L'acte havia de reunir familiars de l'exministre socialista assassinat per ETA que viuen a la ciutat, així com membres del PSC de Sant Cugat. L'alcaldessa havia de presidir el que serà un acte d'homenatge al desaparegut polític socialista.

Tal com va aprovar el ple municipal, Sant Cugat tindrà un parc que recordarà la figura d'Ernest Lluch. Un reconeixement buscat pel PSC local que volia que la ciutat reconegués la trajectòria de Lluch per 'defensar el diàleg com a eina per aconseguir el respecte pel drets humans i la pau a Euskadi' i el seu llegat en el camp de la política, l'urbanisme, l'economia i la docència.

En aquell ple, la CUP va mostrar la seva oposició a la decisió per considerar que el socialista va donar suport a la Llei Orgànica d'Harmonització del Procés Autonòmic (LOAPA) i ser ministre quan funcionaris del govern espanyol van col·laborar en el terrorisme d'estat perpetrat pels Grups Antiterroristes d'Alliberament (GAL).

Ernest Lluch va ser guardonat de forma pòstuma amb el Premi Català de l'Any i amb la Medalla d'Honor del Parlament, els anys 2000 i 2001.