El col.lectiu d'afectats per Parkinson celebra la seva segona jornada informativa a la ciutat

Els interessats s'han pogut informar de la malaltia a la plaça Octavià.

Societat

Publicat el 19/abr/04 per Anna Alsina

L'Associació Catalana per al Parkinson ha celebrat una jornada de sensibilització per donar a conèixer la malaltia i recollir fons per l'entitat. Amb una taula informativa ubicada a la plaça Octavià, els membres de l'associació han explicat les dificultats que viuen les persones afectades de Parkinson, i la necessitat que la sanitat pública assumeixi els tractaments de fisioteràpia, logopèdia i psicologia que ara han de pagar els afectats.

Malgrat la coincidència de la jornada informativa amb la Marxa Infantil de Regularitat, que ha buidat el casc antic de gent, el responsable de la secció local d'aquesta associació, Andreu Baldi, ha valorat positivament l'experiència, que és el segon any que se celebra a la nostra ciutat.

Andreu Baldi

Hi ha hagut força interès per la nostra associació. Més que els malalts, s'interessen sobretot els familiars.


Entre tríptics, llibres i vídeos divulgatius de la situació dels malalts de Parkinson, la taula informativa ha donat a conèixer un manifest que el col.lectiu ha presentat a l'Ajuntament de Barcelona. El document reivindica la necessitat que la sanitat pública ampliï els serveis destinats a les persones que pateixen aquesta malaltia degenerativa. La principal reivindicació és la creació de centres de dia que cobreixin les necessitats dels afectats.

Andreu Baldi

El parkinsonià no només necessita medicació, també logopèdia i tractament psicològic.


Altres peticions són la supressió de les llistes d'espera per la cirurgia, que actualment superen els dotze mesos, i la dotació de majors recursos econòmics per a la investigació.

A Sant Cugat, els fons econòmics de l'Associació Catalana per al Parkinson permeten finançar activitats de fisioteràpia, logopèdia i psicologia, que es fan a la Casa de Cultura. Ara els seus membres volen ampliar aquests serveis amb una nova teràpia ocupacional consistent en l'elaboració de treballs manuals que demanen moviments fins, els més dificultosos i els que més han de treballar els afectats de Parkinson.

El proper diumenge 25 d'abril, el col.lectiu també recolllirà fons amb una obra de teatre al Casal de Cultura de Valldoreix. L'obra 'Només s'admeten parelles', que la companyia de teatre Espiral va representar amb molt èxit fa uns mesos, torna a l'escenari, aquesta vegada per recollir fons per l'Associació Catalana per al Parkinson.