Bombers fa una dotzena d'actuacions per la pluja intensa d'aquest dilluns

L'arquitecte municipal s'ha activat pel despreniment d'una paret de contenció al carrer dels Marges


Temes relacionats

L'escola Gerbert d'Orlhac torna a sortir malparada amb les pluges (29/abr/24)


  • Comparteix:

Un vehicle ha quedat atrapat entre l'avinguda d'Enllaç i el carrer de Martorell, però els ocupants han sortit del mateix pel seu propi peu / Foto: Sílvia Dot

Un vehicle ha quedat atrapat entre l'avinguda d'Enllaç i el carrer de Martorell, però els ocupants han sortit del mateix pel seu propi peu / Foto: Sílvia Dot

Les precipitacions d'aquest dilluns han causat afectacions de diversa consideració al municipi, segons Bombers. El cos ha actuat en una dotzena d'ocasions, la majoria d'elles per retirar vehicles que havien quedat bloquejats en importants acumulacions d'aigua. Bombers ha rebut 30 avisos i ha activat 12 dotacions durant l'episodi de pluges, segons ha confirmat el cos aquest dimarts al matí a Cugat Mèdia. Bombers, que només intervé quan el gruix d'aigua supera el mig metre d'alçada, ha informat que no hi ha hagut ferits en cap incidència, la darrera passades les 22 h a l'autopista C16, a Sant Cugat, per inundació de la via. L'Ajuntament ha notificat diverses afectacions en el transport públic i el tall d'un tram entre l'avinguda d'Enllaç i el carrer de Martorell, sota el pont de FGC, on un vehicle ha quedat atrapat. Els ocupants han sortit pel seu propi peu. D'altra banda, l'arquitecte municipal s'ha activat pel despreniment d'una paret de contenció al carrer dels Marges, que ha quedat tallat al trànsit de persones.


26 avisos, 12 sortides

La pluja ha començat a causar maldecaps a primera hora de la tarda a les instal·lacions de Mira-sol Centre. El local de Turris ha patit una inundació arran de les goteres que han aparegut al sostre motivant que l'atenció es fes fora del local. L'aigua també ha afectat el quiosc contigu. Des de Mira-sol Centre han garantit les tasques de reparació i han remarcat que l'accés i les compres s'han pogut fer sense problema.

Així ha quedat el local de Turris a Mira-sol Centre

Així ha quedat el local de Turris a Mira-sol Centre / Foto: Cedida



A partir de les 19 h és quan les concentracions d'aigua han generat problemes de trànsit, després que s'hagin registrat les precipitacions més abundants entre les 17 h i les 19 h. D'una banda, el passeig d'Olabarria ha reunit molta aigua en un pas soterrat on un vehicle ha requerit la intervenció de Bombers en quedar bloquejat. El mateix ha passat amb un cotxe a la sortida de la C-16 en sentit Barcelona en l'enllaç amb l'AP-7 en sentit Girona.

Despreniment de mur al carrer dels Marges

Més feina ha tingut Bombers amb la intervenció pel despreniment d'un mur al carrer Molí de les Planes sobre una vorera, amb afectació parcial a la via. El mateix ha passat, entrat el vespre, quan Bombers ha acordonat la zona del carrer dels Marges per una paret de contenció que ha cedit al número 25. Tot i verificar que no hi havia perill immediat per als habitatges contigus, Bombers ha contactat l'arquitecte municipal que s'ha fet càrrec de l'expedient.

El carrer dels Marges acordonat pels Bombers per una paret de contenció que ha cedit al número 25

El carrer dels Marges acordonat pels Bombers per una paret de contenció que ha cedit al número 25 / Foto: Cugat Mèdia



Més incidències

Bombers ha rebut avisos per cotxes atrapats a altres vies com els carrers de Martorell i Prat de la Riba; per inundacions als baixos als carrers de Ramon Mas, Orient i Alps, i a garatges diversos. També hi ha hagut caigudes de branques com al carrer d'Alps, on ha calgut retirada de la via pública per part de Bombers.

Les aigües han comportat el tall del trànsit per l'avinguda de l'Enllaç amb el carrer de Martorell

Les aigües han comportat el tall del trànsit per l'avinguda de l'Enllaç amb el carrer de Martorell / Foto: Sílvia Dot



D'altra banda, diferents punts de Sant Cugat han presentat acumulacions com la riera de Can Badal i l'avinguda de Baixador de Valldoreix, fent el terreny de la via -pendent d'urbanitzar- impracticable.

L'escola Gerbert d'Orlhac també s'ha vist afectada amb una filtració d'aigua. No és la primera vegada que el centre pateix problemes d'aquest tipus arran de les precipitacions. En el tancament d'aquesta edició, Bombers notificava que encara no s'havia pogut desplaçar a la zona.

Les incidències i els avisos han baixat de cop a partir de les 21 h quan la pluja ha minvat. De fet, segons expliquen Bombers a Cugat Mèdia aquest dimarts al matí, durant la nit només han rebut tres nous avisos per situacions de petites inundacions o despreniments de sostre a finques privades on, finalment, no ha calgut l'activació de Bombers.













  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.