L'art se suma als actes del Dia de la Dona a Sant Cugat

Fotograma del film 'La sal de la Tierra', que es visualitzarà al districte de La Floresta

Societat

Publicat el 6/mar/15 per Elisenda Colell

Diferents projectes artístics s'impliquen aquest divendres per commemorar el Dia de la Dona Treballadora a la ciutat. Una exposició de tapissos, una de ceràmica, un concert de poemes musicats i una activitat de cinefòrum a la Floresta són les diferents propostes que posaran de relleu el paper de la dona a la societat.

La cultura enforteix aquest divendres la commemoració del Dia Internacional de la Dona a Sant Cugat. El Museu de Tapís Contemporani, la galeria Dterra, juntament amb la Casa de Cultura i diferents entitats de la Floresta, se sumen a la iniciativa.

El Museu del Tapís Contemporani i la galeria Dterra inauguren dues exposicions amb veu femenina. La mostra del tapís, situada a la Casa Aymat, obre a dos quarts de vuit del vespre l'exposició de tapissos creats per l'artista Rosario Galifa. Més tard, a les vuit del vespre, la galeria Dterra dóna el tret de sortida a la mostra escultòrica de la ceramista Rafaela Pareja, que porta per títol 'Orgánicas'. La mateixa artista oferirà un curs pràctic sobre la porcellana de paper a la seu de la galeria el 17, 18 i 19 d'abril.

La Floresta també s'implica a la jornada feminista amb el setè art, el cinema. La sala UREF acull, a dos quarts de nou del vespre, la projecció de la pel·lícula 'La sal de la Tierra', de Hebert Biberman, que narra l'emancipació laboral de les dones obreres a Mèxic durant els anys 50. L'acte acabarà amb un debat sobre el film.

La música se suma a la jornada amb les notes del cantautor santcugatenc Pere Codó, que farà un concert de poesia musicada a les nou del vespre a la Casa de Cultura. L'organitza l'associació Noestassola, que treballa per eradicar la violència de gènere, i té un preu de dos euros.