Instalˇlat el primer punt de recārrega rāpida per a vehicles elčctrics, ubicat al cap La Mina

El punt de recārrega rāpida estā situat al CAP La Mina

Societat

Publicat el 22/set/16 per Alba Triadķ / Acn

Sant Cugat ja disposa del primer punt de recārrega rāpida per a vehicles elčctrics, ubicat a la parada de taxis del CAP La Mina. La instalˇlaciķ de l'estaciķ forma part d'una primera fase de la xarxa de recārrega que impulsa la Generalitat arreu del país, en un pla estratčgic que preveu la instalˇlaciķ de 21.000 nous punts de recārrega lenta, 360 de semi-rāpida i 81 de rāpida. Aquests darrers permeten carregar fins a un 80% de la bateria en menys de 30 minuts. El punt de Sant Cugat encara no estā en funcionament.

El de Sant Cugat és un dels 11 nous punts del país on es pot recarregar de forma rāpida vehicles elčctrics. Fins ara n'hi havia prop d'una vintena, concentrats a l'ārea metropolitana de Barcelona.

El president de l'Associaciķ Radio Taxi Sant Cugat, Javier Moreno, va alertar al juny de la necessitat d'instalˇlar un punt de recārrega rāpida per a vehicles elčctrics a la ciutat.

Javier Moreno

No hi ha cap lloc per fer una cārrega rāpida a Sant Cugat. Els que hi ha tarden quatre hores a carregar la bateria i no és rendible. Els cotxes elčctrics han de baixar a Barcelona a carregar i l'autonomia és de 250 o 300 quilōmetres i a la ciutat en fem una mitjana de 300-400 cada dia.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La instalˇlaciķ d'aquests punts ha rebut l'assessorament tčcnic i el suport econōmic de l'Institut Catalā d'Energia (ICAEN), amb un total de 275.000 euros, que cobreix aproximadament el 50% del cost dels equips i la instalˇlaciķ.