L'Ajuntament entrega 108.000 euros a tres ONG que treballen per ajudar les persones refugiades

Entrega dels xecs a les ONG / Foto: Localpres

Societat

Publicat el 22/nov/16 per Alba Triadó

L'Ajuntament ha entregat aquest dimarts 108.000 euros a les ONGProactiva Open Arms, Acció Logística i Solidària i el Comitè Català de l'Acnur per ajudar les persones refugiades. Els diners es destinaran a l'ajuda sanitària als camps de refugiats, a donar suport a desplaçats iraquians i sirians i a programes de sensibilització per a les escoles. L'acció es deu al compromís que va assolir el ple al juliol fruit d'una moció de l'Assemblea de Voluntaris pels Refugiats.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat el compromís de la ciutat amb la crisi dels refugiats.

Mercè Conesa

Tenir la població sensibilitzada és important per a nosaltres. Vol dir que els santcugatencs saben que tenen el privilegi i la sort de viure en unes condicions que no es donen en altres indrets del món i que no volen desatendre la dignitat de les persones i els drets humans.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Proactiva Open Arms ha rebut 38.000 euros que destinarà a programes de sensibilització a les escoles per explicar als infants els motius que porten a centenars de milers de persones a abandonar casa seva. El membre de l'ONG Albert Roma ha explicat que l'associació vol tornar al poble tota la confiança que ha dipositat en l'entitat.

Albert Roma

Per tornar tot el suport que hem rebut de la societat tenim el deure d'explicar el que està passant. Podem evitar que torni a passar creant una nova joventut preparada i crítica.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El Comitè Català de l'Acnur utilitzarà els 35.000 euros que ha rebut a donar suport i assistència als desplaçament interns de l'Iraq i refugiats sirians. El representant de l'entitat Josep Casajuana ha agraït l'ajut econòmic de la ciutat.

Josep Casajuana

La geopolítica del planeta no ajuda a minvar aquest problema sinó a agreujar-lo. Per això és tan valuosa l'ajuda que l'equip de govern i tot el consistori de Sant Cugat ens proporciona.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Amb els 35.000 euros que ha rebut, Acció Logística i Solidària ha creat un projecte d'assistència sanitària als camps de refugiats del nord de Grècia, una acció que té la col·laboració de l'Hospital Clínic de Barcelona. El membre de l'ONG Agustí Pallarès ha explicat la tasca que fan sobre el terreny.

Agustí Pallarès

En aquests moments, entre altres coses, repartim menjar. Molts dels voluntaris som bombers i fem tasques de prevenció d'incendis i assistències.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Sant Cugat va aportar durant el 2015 prop de 550.000 euros a projectes de cooperació i solidaritat.