Els nens sahrauís, que han passat l'estiu a Sant Cugat, tornen a casa dijous

Nens i famílies acollidores han qualificat l'experičncia de positiva

Societat

Publicat el 25/ago/04 per Víctor Llopart

Els nens i nenes sahrauís que han passat l'estiu amb famílies acollidores de Sant Cugat marxaran demŕ dijous cap al seu país. Tant els nens com els pares han valorat molt positivament l'experičncia, i aquest vespre se celebrarŕ un sopar de comiat. Tot i les diferčncies culturals i els problemes idiomŕtics, l'experičncia s'ha desenvolupat sense problemes.

Després de passar dos mesos d'estiu amb famílies acollidores, els 12 nens i nenes sahrauís que han estat a Sant Cugat es preparan ja per marxar cap als seus campaments al Sŕhara. Tant per uns com per altres, l'experičncia ha estat molt positiva, com explica Neus Bosch, membre de Sant Cugat Amb el Poble Sahtrauí SCAPS).

Neus Bosch

La valoració és força positiva. Dels dotze nens, tres no havien sortit mai del seu campament, i els ha costat una mica més adaptar-se a la nova vida.


Per a moltes de les famílies, aquest estiu ha estat el primer que han acollit algun d'aquests nens, i la valoració també és molt positiva, tant que alguns ja han dit que volen repetir l'any vinent. Neus Bosch.

Neus Bosch

La famílies ho han valorat molt bé, tot i que ha calgut pacičncia per aquelles famílies que era el primer cop que acollien i els nens que no havien sortit mai dels seus campaments.


Ahir es va fer una festa de comiat a l'Escola Ferran i Clua, amb la presčncia de les famílies acollidores i els nens, que marxaran cap al seu país el demŕ dijous.