La solˇlicitud del trāmit per a la Renda Garantida Ciutadana estā disponible a partir d'avui a Sant Cugat

Logo del projecte de Renda Garantida Ciutadana que entra en funcionament avui / Foto: XarxaNet

Societat

Publicat el 15/set/17 per Sergi Laliga

L'Ajuntament ofereix a partir d'aquest divendres la solˇlicitud de trāmit de la Renda Garantida Ciutadana. La llei, que es va aprovar al Parlament el passat 12 de juliol per unanimitat, dķna la possibilitat a llars amb insuficičncia econōmica, a rebre una prestaciķ monetāria de 564 fins a 1.071 euros mensuals, en funciķ dels solˇlicitants de la família.

Per poder solˇlicitar el trāmit s'ha de demanar cita prčvia a través de la web rendagarantida.gencat.cat. Un cop demanada la cita, es dirigirā al solˇlicitant directament a una oficina del Servei d'Ocupaciķ de Catalunya on haurā de lliurar tota la documentaciķ necessāria per cursar la solˇlicitud. Finalment es transmet a la Direcciķ General d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l'Autoempresa, que avaluaran la documentaciķ i resoldran la solˇlicitud.

Poden solˇlicitar el trāmit de la RGC persones que estiguin cobrant la Renda Mínima d'Inserciķ, pensionistes i perceptors de prestacions econōmiques o ajuts de l'Estat, persones amb un contracte de treball a temps parcial i persones refugiades i demandants de protecciķ internacional.