En funcionament el nou aparcament de davant de Roche, a Can Sant Joan, que serà gratuït fins al juliol

Així ha quedat el nou aparcament

Societat

Publicat el 23/gen/18 per Alba Triadó

Els usuaris de Can Sant Joan poden aparcar des d'aquest dimarts de forma gratuïta a l'aparcament que l'Ajuntament ha construït a l'avinguda de la Generalitat, a tocar de l'empresa farmacèutica Roche. L'espai, que a partir del juliol serà zona taronja, és una de les tres noves àrees d'aparcament que el consistori està habilitat al parc empresarial amb la voluntat de convertir-lo en 'un espai més amable i promocionar la mobilitat sostenible'.

A més d'aquest pàrquing, l'Ajuntament està habilitant dues zones més d'aparcament, una a l'avinguda de l'alcalde Barnils, al costat de l'estació de ferrocarrils de Can Sant Joan, i una altra al carrer Sena, a prop del Banc Sabadell.

Així doncs, es podrà aparcar de forma gratuïta en aquests pàrquings fins que s'implanti la zona taronja, prevista al juliol. A partir d'aleshores, estacionar-hi costarà 1,10 euros el primer any i 2,20 a partir del 2019.

Els usuaris del polígon i els sindicats s'han mostrat reticents a la implementació d'aquesta tarifa d'aparcament. CCOO i la CGT alerten que la mesura no servirà per millorar la mobilitat si no està acompanyada per canvis que facilitin arribar-hi en transport públic des de poblacions properes.

De la seva banda, des de l'Assemblea de la Bici sí que es posa en valor la implementació d'aquest sistema d'aparcament. L'entitat assegura que molts dels seus membres són treballadors d'aquest polígon i que cal 'canviar els hàbits en mobilitat'.

L'explicació de l'Ajuntament
Al torn de precs i preguntes de l'oposició del ple d'aquest dilluns, la tinenta d'alcalde d'Entorn Urbà i Mobilitat, Cristina Paraira, va explicar que cal estudiar com s'implantarà aquest sistema d'aparcament. La regidora també va afirmar que s'ha de valorar l'establiment de convenis amb les empreses de la zona per facilitat l'estacionament als empleats.