Alumnes de sisè del Turó de Can Mates recreen en una maqueta l'arribada del tren a Sant Cugat


  • Comparteix:

La maqueta ferroviària que han dissenyat i construït els alumnes de sisè de primària de l'escola Turó de Can Mates ha començat a circular aquest dimecres al Museu del Monestir. Els estudiants han treballat durant dos trimestres en l'elaboració de la maqueta i han aprofundit en la història de l'arribada del tren a Sant Cugat. La mostra, inclosa en el projecte europeu 'Mòduls Júnior' amb l'ajuda de l'Associació Amics del Ferrocarril, es pot veure fins al 10 de juny.

La maqueta està formada per 10 mòduls de 60 centímetres cadascun on els alumnes han inclòs alguns dels elements més representatius de la ciutat i també de Barcelona, per mostrar el trajecte més habitual que va permetre l'arribada del ferrocarril a Sant Cugat. Martina Nottelmann i Pau Vila expliquen què els ha agradat més de tot el projecte.

Alumnes

Fer el projecte amb plàstica perquè hem fet servir molts elements / Fer-ho en grup i no individualment. El procés ha sigut llarg i ha sortit molt bé.


La regidora d'Educació, Esther Salat, ha destacat la motivació dels alumnes en un procés d'aprenentatge que ha permès treballar matèries tan diverses com la història, el càlcul de proporcions, el bricolatge, la plàstica i el disseny artístic o l'expressió oral i escrita.

Esther Salat

Amb un element que motivi els alumnes, que permeti treballar en equip i unir les habilitats i el talent de cadascú. És una activitat pedagògica que permet treballar moltes disciplines diferents.


L'exposició dels 'Mòduls Júnior' forma part de les activitats que commemoren el centenari de l'arribada del tren a Sant Cugat.

Consulta aquí els horaris de l'exposició.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.