Concentració animalista i reivindicacions veganes davant de l'escorxador de Sant Cugat

Societat

Publicat el 27/jun/18 per Martí González

Conscienciar la ciutadania sobre el que passen els animals just abans de morir i tenir un últim contacte 'positiu' amb ells la vigília de la seva mort. Amb aquests objectius una vintena d'activistes s'ha reunit aquest dimecres davant de l'escorxador municipal de Sant Cugat, amb pancartes a favor del veganisme i en contra de la indústria càrnica que han mostrat als vehicles que passaven. La trobada l'ha convocat Barcelona Animal Save i ha comptat amb el suport i la presència de membres de la Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS).

És la primera 'vigília' que organitza l'associació a l'escorxador santcugatenc, un esdeveniment per 'donar testimoni' a través de les xarxes socials de com viuen les seves últimes hores els animals abans que els sacrifiquin pel seu consum. A més, també aprofiten la trobada per acomiadar-se dels animals i perquè tinguin un primer i últim contacte 'positiu' amb l'ésser humà. Ho explica un dels organitzadors i membre de Barcelona Animal Save, Marc Ramoneda.

Marc Ramoneda

Han estat en granges i plantes processament en condicions terribles on se'ls ha tractat fatal. Volem que tinguin un primer i últim contacte positiu amb humans per donar-los afecte i compassió.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



A més, els organitzadors intenten parlar amb els treballadors i responsables de l'escorxador per explicar-los que la reivindicació 'no és contra ells, sinó contra la indústria'.

Marc Ramoneda

Sempre que podem intentem parlar amb els treballadors i gerents dels escorxadors perquè entenguin que no estem aquí contra ells, sinó per donar suport als animals. El nostre atact no és contra ells, és contra la indústria.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Durant la vigília els concentrats solen aturar els camions que porten animals vius amb pancartes i els demanen un últim contacte abans que entrin a l'escorxador. En alguna ocasió, asseguren, han aconseguit 'salvar' algun animal de dimensions petites que els treballadors els cedeixen. Barcelona Animal Save organitza vigílies aproximadament cada dues setmanes en diversos escorxadors del territori.