FGC estrena la renovada estació de Baixador de Vallvidrera

Les obres han comportat una inversió de 521.000 euros

Imatge de la renovada estació de Baixador de Vallvidrera / Foto: FGC

Societat

Publicat el 21/set/18 per Martí González

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha completat les obres de renovació de la via i les andanes de l'estació de Baixador de Vallvidrera, de la línia Barcelona-Vallès que dóna servei a Sant Cugat. Des de FGC asseguren que la renovació 'incrementa el confort dels usuaris i usuàries' i n'ha millorat l'accessibilitat.

Els treballs han consistit en una millora del carril, el balast i les travesses, a més d'un millor drenatge amb la instal·lació d'un nou sistema per captar i transportar les aigües de la plataforma. Pel que fa a les andanes, el nou paviment ha millorat l'anivellació i minimitzat els efectes de les inclemències meteorològiques. D'aquesta manera, expliquen els responsables de la infraestructura, eviten que 'es produeixin bassals i sots' quan hi hagi períodes de pluges.

Les obres, amb una inversió de 521.000 euros, també han comportat millores en el mobiliari amb la coberta de les marquesines i la renovació dels bancs i papereres.

'Combina i mou-te', FGC s'adhereix a la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible
La companyia ferroviària promou enguany, en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible, la intermodalitat; és a dir, el desplaçament mitjançant més d'un mitjà de transport. En aquest sentit, FGC participa de la campanya amb una aposta pel projecte BiTiBi, que té com a objectiu augmentar l'eficiència energètica del transport gràcies a l'oferiment de serveis que promou la intermodalitat bici-tren-bici.

El servei de FGC permet un estalvi diari de 280.000 vehicles privats a les carreteres catalanes, un fet que redueix les emissions de CO2 en més d'un 81% i la contaminació acústica.