Sant Cugat amplia l'oferta a l'Oh!Ficina Jove per potenciar l'atenció a la franja entre 12 i 29 anys

L'Ajuntament vol acostar tots els serveis als prop de 20.000 santcugatencs d'aquesta edat, que consideren "menystinguts"

L'Oh!Ficina Jove de Sant Cugat està al Casal Torreblanca / Foto: Cugat Mèdia

Societat

Publicat el 13/oct/20 per Martí González

L'Oh!Ficina Jove disposarà d'una nova assessoria per atendre les necessitats de les famílies amb adolescents. Una nova eina d'atenció amb especialistes que se suma a les cinc assessories que ja ofereix l'oficina, situada al Casal Torreblanca, que es vol convertir en el punt de referència de la ciutat per a tota aquesta franja, d'entre els 12 i els 29 anys, pel que fa a l'orientació, acompanyament i informació. Des del govern asseguren que l'àrea de Joventut estava 'menystinguda', tenint en compte el gruix de població a qui ha de donar servei, de prop de 20.000 persones.

De fet, aquesta campanya, presentada pels regidors de Joventut Alba Gordó i Marco Simarro, és "una declaració d'intencions" per difondre i ampliar la demanda dels serveis de què ja disposava l'oficina i augmentar els recursos per a una atenció el màxim personalitzada possible. A més, en un moment com l'actual, expliquen els regidors, la incertesa de la pandèmia fa "més necessari que mai" aquest assessorament en una etapa de desenvolupament.

La nova assessoria, anomenada 'Parlem-ne', està adreçada a famílies d'adolescents per a què puguin expressar neguits i preocupacions, "per minses que siguin" i comptar amb un acompanyament. Una necessitat detectada per l'Ajuntament per a la resolució de conflictes domèstics i familiars, que ja compta amb un servei concret que se suma als existents: assessoria acadèmica, laboral, de drogues i pantalles, de mobilitat internacional i d'orientació personal.

L'objectiu és augmentar les 3.000 consultes anuals que s'atenen fins ara a l'oficina. El servei és gratuït i confidencial i pot ser presencial, amb cita prèvia, al correu electrònic oficinajove@santcugat.cat, al telèfon 93 544 19 65 i al Whatsapp 667 410 731. A més, pel context actual de pandèmia, l'assessorament també es pot fer en línia a través de plataformes virtuals.




DECLARACIONS

Marco Simarro

Creiem que fa massa anys que l'àrea de Joventut era, al nostre parer, menystinguda, amb pocs recursos tenint en compte la quantitat de gent a qui ha de fer servei. Avui és una primera posada en escena i una declaració d'intencions que aquesta regidoria ens la creiem.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Alba Gordó

Posem aquest servei també a l'abast de famílies. Ho visibilitzem i dediquem uns recursos per a què tothom, per poc que sigui, que tingui dubtes, es dirigeixi a l'Oh!Ficina Jove.

Your browser doesn’t support HTML5 audio