El tancament perimetral fa descobrir el mercat de Brocanters als santcugatencs

La reducció de l'aforament al 30% de públic ha fet baixar les vendes els caps de setmana

Societat

Publicat el 15/nov/20 per Joan Garcia

El tancament perimetral dels caps de setmana ha fet que el mercat de Brocanters, organitzat per Mercantic i que es fa cada tercer diumenge de mes, hagi baixat les vendes i només permeti un 30% de l'aforament. Els comerciants han notat la baixada de vendes els caps de setmana, però una major afluència de públic santcugatenc que està redescobrint l'espai. El moviment de públic de fora de la ciutat ha crescut al recinte entre setmana que és quan es permet visitar altres municipis.

El Mercantic ha obert portes i un dels seus productes estrella, el mercat de Brocanters, s'ha vist afectat per les restriccions. Amb el 30% de l'aforament del recinte, els comerciants fan mans i mànigues per cobrir les despeses. El públic, tot de Sant Cugat els caps de setmana, ha redescobert l'espai, totalment desconegut per alguns, però habitual per altres.

Productes de tot tipus, però la majoria antiguitats i també menjar i begudes per emportar han fet que el recinte continui mantenint la seva essència. Un dels locals amb més tradició al Mercantic és la botiga de restauració de mobles, The Old Kitchen. Més d'una desena d'anys treballant al recinte i oferit projectes de decoració. Estan patint les restriccions i les vendes també han caigut en picat. El missatge de la propietària, Cecilia Lanzi, és clar i evident, "necessitem vendre per cobrir les despeses". Lanzi ressalta que "quan hi ha major moviment és entre setmana amb públic de fora de la ciutat".

I donant un tomb pel Mercantic trobem alguns usuaris que tenen cita amb els comerciants. És el cas de Gràcia Piqueras qui destaca "com a punt positiu de les noves mesures que s'eviten cues i a més també hi ha servei de begudes i menjar per emportar i això ajuda perquè la gent s'apropi al recinte".







DECLARACIONS

Gràcia Piqueras

És nota molt les restriccions. Accedeixes molt bé als llocs.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Cecilia Lanzi

Les restriccions perimetrals ens han fet molt mal. Entre setmana tenim més gent.

Your browser doesn’t support HTML5 audio