L'Ajuntament celebra les noves contractacions per a l'atenció primària de Sant Cugat

La regidora de Salut recorda que el municipi té algunes mancances que s'han de solucionar

Imatge d'arxiu del CAP de Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

Societat

Publicat el 11/des/20 per Anna González

La regidora de Salut, Gemma Aristoy, ha rebut com a 'bona notícia' la previsió de la conselleria d'incorporar 28,5 nous professionals a l'atenció primària del municipi. Aristoy ha explicat a Cugat Mèdia que aquestes noves contractacions han de servir no només per reforçar la gestió de la Covid-19 al municipi, sinó també per solucionar algunes mancances a la ciutat amb especialitats com pediatria o en l'àmbit de la infermeria. La responsable de Salut també ha recordat que la petició de reobertura total dels consultoris de la Floresta i les Planes continua sobre la taula.

Segons la previsió de la conselleria de Salut dins el pla d'enfortiment de l'atenció primària, per un costat s'incorporaran 15 professionals per donar resposta a la Covid-19 -vuit gestors i set referents més de Salut i Escola-; i per l'altre l'atenció primària creix amb 13,5 nous professionals estructurals -un metge, sis tècnics de cures auxiliars d'infermeria, un infermer i 5,5 administratius-. Les contractacions suposen 1 milió d'euros d'assignació entre el 2020 i el 2021.



DECLARACIONS

Gemma Aristoy

Hi ha aquest reforç per a la Covid, però també a nivell estructural. Hi havia unes mancances a pediatria i infermeria. Permetrà una millor atenció a la ciutadania.

Your browser doesn’t support HTML5 audio