El Viaró supera un brot de la variant sud-africana de la Covid-19 amb 30 casos positius

Segons ha confirmat el departament d'Educació i el Servei de Vigilància Epidemiològica, el cas ja està tancat, però van haver de fer PCR a tothom

Vista aèria de l'escola Viaró de Sant Cugat / Foto: Cedida

Societat

Publicat el 25/mar/21 per Albert Solé

L'escola Viaró va patir un brot de coronavirus molt ampli amb 30 casos positius, entre el mes de febrer i principis de març. Per sort el brot ja s'ha donat per acabat i cap dels positius ha derivat en cap ingrés hospitalari. Segons ha informat a Cugat Mèdia el departament d'Educació i el Servei de Vigilància Epidemiològica al Vallès Occidental i Vallès Oriental, va ser un brot de la variant sud-africana de la Covid-19 (501Y.V2) que va començar dins d'una família amb diferents membres a l'escola, però que es va acabar escampant. Això va obligar a confinar com a mínim a quatre grups i a fer un cribratge massiu a tot el centre.

Des del mateix Viaró han explicat a Cugat Mèdia que molts dels alumnes són de famílies nombroses i que, per tant, s'havia de fer proves a germans que es trobaven en diferents grups. Per agilitzar el rastreig, i amb la majoria de positius ja detectats, es va posar en marxa el cribratge massiu, amb el qual només es van trobar quatre casos més.

Segons expliquen des del Servei de Vigilància Epidemiològica, no poden assegurar que els 30 casos positius fossin tots de la variant sud-africana, però els primers i la majoria sí que ho van ser.

D'aquesta variant encara se'n coneixen poques coses, però la investigació està avançant. Tal com explica aquest article d''El País', sembla que la variant sud-africana també és més contagiosa, com la britànica. A més, si algú ja ha superat la Covid-19 i té anticossos, podria ser que aquests no servissin per no infectar-se amb la nova variant. De fet, des del Viaró expliquen que un dels positius que es van detectar en el brot de fa unes setmanes ja havia donat positiu amb anterioritat. Pel que fa a les vacunes, encara s'està investigant si aquestes noves soques són resistents a les vacunes contra la Covid-19 que hi ha al mercat.