El calendari coeducatiu reflexiona sobre la desigualtat estructural en l'àmbit infantil i juvenil

Gibert ha lloat la important participació de Escoles COEducatives en la defensa de la coeducació

Núria Gibert presenta el calendari coeducatiu 2022 / Foto: Cugat Mèdia

Societat

Publicat el 11/des/21 per Leo Castro

La tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, ha presentat el primer calendari amb temàtica coeducativa sota el lema 'Sant Cugat coeduca dia a dia' aquest dissabte al Celler Modernista. El seu objectiu és accedir a les llars santcugatenques i fer reflexionar sobre diversos temes relacionats amb la desigualtat estructural i, especialment, en les diferències i estereotips que afecten l'àmbit infantil, juvenil i adolescent.

Gibert ha remarcat que el seu missatge és que "la coeducació és necessària, és una eina per transformar i no només s'ha de fer des dels centres educatius, sinó que ha d'arribar més enllà". Aquest és el primer calendari que neix com a proposta i que tindrà diverses temàtiques. Aquest any, s'ha aprofitat l'inici de la Taula Coeducativa i la diagnosi de coeducació en tots els centres de primària per escollir la coeducació com a tema.

A la presentació, s'ha remarcat que la coeducació busca trencar amb les dinàmiques socials que perpetuen les desigualtats en diferents àmbits de la vida. Per aquesta raó, es va crear la Taula Coeducativa que agrupa als membres referents en igualtat de diversos centres educatius que inclouen tant al professorat com a les famílies. La principal acció que es va dur a terme és la diagnosi coeducativa en els centres públics de primària aquest 21-22 i, la posterior diagnosi que es realitzarà en els centres de secundària durant l'any 22-23.

Gibert ha considerat que "hem avançat molt en aquests termes, però falta encara feina com, per exemple, falta tenir referents femenins pels nens i per les nenes, falta que els infants sàpiguen que tenen uns drets que se'ls ha de retornar i que crec que conjuntament amb conscienciació social serà més fàcil". Tot i això, ha destacat que molts centres afronten, aprofundeixen i tracten la coeducació.

Al final de la presentació, s'ha remarcat la important participació de les Escoles COEducatives que agrupa a les 12 escoles públiques quant a comissions de gènere, coeducació i feminisme. Escoles COEducatives va començar a funcionar fa dos anys i mig i aposten per la realitat de la coeducació lliure de sexisme i respectuosa amb la diversitat.

Després de la presentació, els més petits van poder gaudir de l'espectacle de contacontes amb Gogaritxi i els Seus Vindicontes i, a més, hi havia dues pintades de mural: una infantil amb la cooperativa La Pera i una juvenil amb Mònica Romero de Kamino al Color.


DECLARACIONS

Núria Gibert

La voluntat que té el calendari és entrar a les llars i fer reflexionar sobre temes relacionats amb la desigualtat estructural, però, sobretot, en les diferències i estereotips que afecten l'àmbit més infantil, juvenil i adolescent.

Your browser doesn’t support HTML5 audio