Laura García (Sant Cugat Restauració i Oci Nocturn): 'Ens sentim utilitzats'

Des de l'associació critiquen que el Govern hagi utilitzat l'oci nocturn per aconseguir que la gent jove es vacuni, però que ara no els permetin obrir

Foto d'arxiu de la sala de ball d'una discoteca de Sant Cugat / Foto: ACN

Societat

Publicat el 21/gen/22 per Joan Tomàs

La presidenta de l'associació Sant Cugat Restauració i Oci Nocturn, Laura García, ha lamentat aquest divendres que s'hagi utilitzat l'oci nocturn per aconseguir que la gent jove es vacuni, i que ara no els permetin obrir. 'Des de les discoteques hem ajudat a la campanya de vacunació, insistint a la gent a què es posés bé la mascareta i es vacunés, i ho vam aconseguir, però ara ens tornen a tancar. És molt injust i ens sentim utilitzats', ha dit García a Cugat Mèdia.

El toc de queda ha caigut la matinada d'aquest dijous a Sant Cugat, però de moment la resta de restriccions com el tancament de l'oci nocturn i el control en els aforaments interiors a la restauració, el comerç, les instal·lacions esportives i la cultura es mantenen vigents una setmana més, segons ha informat aquest dimarts el Govern. També es manté la limitació de les reunions a un màxim de 10 persones i el passaport Covid continua sent obligatori per entrar a establiments de restauració i gimnasos.

"Que segueixin les restriccions a l'oci nocturn i la restauració, però no hi hagi toc de queda provocarà el mateix de sempre, és a dir, augmentaran les festes il·legals i les botellades durant el cap de setmana", ha expressat García. La presidenta ha lamentat que el darrer tancament es va fer en un moment "molt crític" i no saben com es recuperaran. Des de l'oci nocturn i la restauració també han criticat que el Govern no els hagi fet cap previsió d'obertura, per la incertesa que suposa pels locals no saber quan i com podran tornar a obrir. García ha lamentat que el sector, que actualment treballa amb el Carnaval com l'escenari més optimista per tornar a obrir, estigui pagant les conseqüències de la falta de recursos en el sistema sanitari.

Així doncs, considera que la solució per garantir la seguretat als locals d'oci nocturn passa per tornar a demanar el passaport covid als locals.

García ha anunciat que té previst reunir-se amb el gremi del sector dimarts de la setmana que ve per prendre alguna decisió i no ha descartat que des del sector s'emprengui algun tipus d'acció de protesta, com la que es va fer a la plaça Sant Jaume de Barcelona.




DECLARACIONS

Laura Garcia

Tenir-nos tancats a nosaltres i amb aquestes restriccions no ho entenem. Ens van tancar en un moment molt crític que ens va fer molt de mal econòmicament a tots els locals. No sé com ens recuperarem, hi ha molts locals que estan molt malament.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Laura García

A l'oci nocturn ens van utilitzar per aconseguir que la població jove es vacunés i un cop ho han aconseguit ens tanquen un altre cop? És molt injust. Les discoteques de Catalunya vam ajudar en aquesta campanya de vacunació, i ho vam aconseguir, la població vacunada va crèixer durant els 3 mesos que vam obrir. Ens sentim utilitzats.

Your browser doesn’t support HTML5 audio