Les set encausades pel tall de vies de FGC el 8-M ja tenen data de judici

La Fiscalia demana 3 anys de presó per a cada una i 26.000 euros

Imatge del tall el 8 de març del 2018 / Foto: Cugat Mèdia

Societat

Publicat el 28/feb/22 per Anna González

El judici pel tall de vies dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) el 8 de març del 2018 ja té assenyalament. Serà l'11 de gener del 2023. Estan acusades set santcugatenques membres de 8Mil Motius, per a les quals la Fiscalia demana tres anys de presó i 26.000 euros per responsabilitat civil.

Les set encausades van ser denunciades pels Mossos d'Esquadra com a responsables del tall de les vies i, en conseqüència, pels delictes de desobediència a l'autoritat i desordres públics. Es per això que la Fiscalia els hi demana els tres anys de presó i 26.000 euros, en base a un informe efectuat per FGC sobre el cost de l'acció per a l'empresa, tot i que no està personada en la causa.

Els fets van tenir lloc amb motiu de la vaga feminista del 8-M del 2018, quan un grup de persones va tallar el servei ferroviari a l'estació de Lluís Millet durant una hora i mitja. Els Mossos van desallotjar les vies i van identificar una desena de persones.

Ara, aquestes set santcugatenques, membres del Comitè de Vaga Feminista del 2018, fan front al judici per aquests fets, els quals defensen com a part d'una jornada de vaga. "Demanem l'absolució. Portem tres anys explicant que era un dia de vaga general i estavam fent una acció que és totalment legítima en un dia de vaga", ha defensat Anna, membre de 8Mil Motius i acusada en el procés judicial.

El col·lectiu recorda que hi ha activada una caixa de resistència per fer front a la possible indemnització de 26.000 euros i espera que aquest 8-M les accions previstes també visibilitzin el seu cas.


DECLARACIONS

Anna 8Mil Motius

Demanem l'absolució. Portem tres anys explicant que era un dia de vaga general i estavam fent una acció que és totalment legítima en un dia de vaga.

Your browser doesn’t support HTML5 audio