Ingla demana paciència fins que es puguin fer millores al camí del Crist Treballador

Al 'Línia directa' de Cugat Mèdia, l'alcaldessa ha respost les preguntes que han fet arribar els ciutadans

Societat

Publicat el 11/mar/22 per Anna González

La pavimentació del camí del Crist Treballador, on s'ubica l'escola Avenç i el Club Tennis Natació Sant Cugat, haurà d'esperar a l'estiu, però s'aprofitaran les vacances de la Setmana Santa per dur a terme algunes actuacions de millora i manteniment. Així ho ha confirmat l'alcaldessa, Mireia Ingla, durant el programa 'Línia directa' de Cugat Mèdia, on ha explicat que les obres de pavimentació requereixen temps i per això no es poden avançar més. En resposta a les queixes d'usuaris de la via per la situació de pols, Ingla ha demanat 'paciència' i ha reconegut que 'no va ser bona idea' treure l'estiu del 2019 el paviment original. L'alcaldessa ha resposta aquesta i moltes altres preguntes dels ciutadans en el programa del mes de març.


MIRA-HO A CUGAT TV

Fa gairebé tres anys, l'estiu del 2019, l'Ajuntament va retirar el paviment de la via per la presència d'uns sots. Després, no s'ha pogut reasfaltar perquè es tracta d'una via que s'ubica en un entorn natural, fet que ha generat situacions d'acumulació pols o de bassals.

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha explicat que la pandèmia ha endarrerit les solucions, que passen per la repavimentació amb materials naturals que siguin respectuosos amb l'espai. Ja es va fer en un primer tram i ara es farà la part pendent durant l'estiu per aprofitar les vacances escolars.

L'actuació, com ha recordat Ingla, té un cost de més de 300.000 euros i inclou també la instal·lació de pilones per separar dels vehicles un camí per als vianants. Fins que no arriben aquestes actuacions, l'alcaldessa ha avançat que durant la Setmana Santa també es farà alguna intervenció de millora per poder arribar fins a l'estiu.

L'alcaldessa també ha respost altres preguntes que li han fet arribar els ciutadans a través del programa 'Línia directa'.

Retirada de vehicles abandonats
L'Ajuntament ha retirat 500 vehicles que es trobaven estacionats i abandonats al municipi. Aquests vehicles s'havien acumulat per la manca de contracte per retirar-los de la via pública, una situació que el consistori ja ha solucionat i compta amb un nou contracte, segons ha concretat Ingla.

Pantalles acústiques a Valldoreix
La plataforma Stop Soroll AP-7 continua demanant pantalles acústiques al pas de l'autopista pel territori. De moment, l'alcaldessa ha explicat que el Ministeri de Foment s'ha compromès a realitzar un estudi de sonometria per avaluar la situació en aquest tram i valorar si cal ubicar-hi una protecció com en el cas de Mas Gener, on les pantalles s'adjudicaran aquest mateix any.

Transport públic
Els busos més contaminants i que no compleixen amb la normativa de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) deixaran de circular abans de l'1 de maig, quan s'acaba la moratòria per aquest tipus de vehicles. Així ho ha afirmat Mireia Ingla, qui ha recordat que el consistori està pendent de fer el traspàs de la gestió del transport públic urbà a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que és qui té la competència. De fet, l'alcaldessa ha explicat que s'aprofitarà aquest traspàs - per al qual s'està acabant de redactar el conveni- per adaptar el servei a les necessitats actuals. Això inclou revisió de recorreguts, canvis de marquesines, parades i nous vehicles.

Rates
L'Ajuntament ha augmentat un 60% el pressupost de control de plagues. Amb aquest increment, el consistori vol fer front a la presència de rates al municipi i per això ha contractat una nova empresa de control de plagues, a la qual ha dotat de més pressupost i recursos. Ho ha explicat Ingla, en resposta a una pregunta del veí Marc Garcia, que alertava de la presència de rates al parc infantil del carrer de Benet Cortada.

Avinguda de Cerdanyola
L'alcaldessa, Mireia Ingla, es compromet amb la vianantització de l'avinguda de Cerdanyola. Ingla ha assegurat que "es farà i tirarà endavant", però que la situació de pandèmia ha endarrerit molts projectes. De fet, el consistori està pendent de l'aprovació definitiva del projecte del segon tram, que estava previst d'iniciar-se aquest estiu.

Es calcula que les obres, que afectaran el tram entre el passeig Torre Blanca i el carrer de Borrell, tindran una durada de set mesos. Amb els treballs, es vol donar continuïtat al que ja s'ha fet al primer tram: una plataforma única on només podran accedir vehicles autoritzats i els de càrrega i descàrrega. Igual que en la primera fase, el projecte i la licitació de l'obra van a càrrec de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, amb una inversió prevista d'1,47 milions d'euros.

Instal·lacions esportives
Les instal·lacions esportives de la ciutat mantindran els protocols anti-Covid fins que la Generalitat els aixequi. Així ho ha assegurat l'alcaldessa, Mireia Ingla, qui també ha confirmat que les instal·lacions esportives de l'institut Leonardo da Vinci tornen a tenir aigua calenta.

Voleibol
L'Ajuntament aposta per l'esport femení. Aquest és el compromís que ha expressat Ingla durant el programa, en resposta a una petició per crear un equip de voleibol masculí. Ingla ha explicat que hi ha una necessitat d'equipaments esportius, però que en cas que arribés una demanda per crear aquest equip, es buscaria la manera de buscar resposta.

Gossos
Els gossos protagonitzen algunes de les preguntes que els ciutadans fan arribar a l'alcaldessa. D'una banda, alguns reclamen el compliment de les ordenances, i de l'altra, altres veïns demanen més equipaments per a gossos i més facilitats.

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha recordat que el civisme és la millor manera d'evitar conflictes i ha reiterat que el municipi compta amb espais i horaris per passejar els gossos deslligats.