Ingla: 'No existeix emplaçament alternatiu per a La Mirada'

L'equip de govern carrega contra Junts: "Trenquen la unitat amb les seves mitges veritats"

Mireia Ingla, amb els tinents d'alcaldia Francesc Duch, Pere Soler i Marco Simarro / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Societat

Publicat el 16/nov/22 per Sergio Morales

L'alcaldessa, Mireia Ingla, assegura que 'no existeix emplaçament alternatiu' a Volpelleres per construir-hi l'edifici de l'escola La Mirada. Ho ha dit aquest dimecres, en la primera compareixença pública després que aquest dilluns la jutgessa hagi aplicat mesures cautelars que aturen el trasplantament d'arbres que ha de facilitar les obres del centre al parc del Bosc de Volpelleres. Ingla ha refermat el compromís del govern per garantir les bones condicions de l'alumnat actual. També ha disparat un dard contra Junts per Sant Cugat per no haver 'remat alhora' i contribuir a la unitat plenària per tirar endavant el projecte. El primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, ha atribuït al principal grup de l'oposició una 'voluntat d'engany polític' que trenca la unitat amb 'mitges veritats'.

Des de l'equip de govern asseguren que la construcció de l'escola "està garantida", ja que els recursos que s'havien presentat per aturar els treballs van caure; el que ha prosperat és un que afecta el trasplantament d'arbres. En aquest sentit, l'alcaldessa ha assenyalat que s'han "acceptat mesures cautelars, però no contra la construcció de l'escola". Ara bé, la paralització d'aquests treballs tampoc no permet la construcció de l'edifici.

L'alcaldessa ha assegurat que l'executiu, des de les diverses àrees implicades, ja s'ha posat a treballar perquè es puguin desenvolupar les classes als mòduls "amb normalitat".

Ingla també ha explicat que s'ha posat en contacte amb el conseller d'Educació, Josep González-Cambray, qui ha ofert col·laboració a l'Ajuntament per afrontar la situació.

Crítiques a ADENC i a Junts

Descartat qualsevol emplaçament diferent per a l'escola al barri de Volpelleres, l'alcaldessa assenyala com a única alternativa que ADENC i SOS Bosc de Volpelleres retirin el recurs que ha comportat la suspensió cautelar. Ingla ha insistit a acusar els ecologistes de "posar pals a les rodes, utilitzant els tribunals per boicotejar una escola que ja existeix".

L'executiu també ha carregat contra Junts per Sant Cugat. L'alcaldessa ha acusat el principal grup de l'oposició de mentir, ja que "no es pot construir al lloc inicial". Les crítiques les ha entonat també el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, que ha recordat que en el mandat passat, el plenari en bloc va donar suport a tirar endavant una 12a escola pública. Ha acusat Junts d'actuar amb "cinisme i fredor" i de caure en contradiccions. "Aquest matí mateix el regidor Puigdomènech deia que si entomaven de nou el govern de la ciutat no tindrien més remei que tirar endavant el projecte tal com està; això ho han de dir a aquella gent a qui estan donant esperança que pot canviar-se", ha dit el socialista.

Soler també ha assenyalat que Junts es va abstenir quan es va modificar el planejament: "No van negar el canvi d'usos de la parcel·la iniciant a la d'altra". Amb això, el primer tinent d'alcaldia considera que el principal grup de l'oposició està "dient mentides sobre que es pot tornar al projecte inicial". Soler ha insistit que no hi ha "cap altre projecte de construcció, la resta són quimeres i paraules buides".

L'alcaldessa també ha descartat que un eventual soterrament de les vies de tren de la línia R8 pugui facilitar la construcció de La Mirada a l'emplaçament inicial. Per una banda, perquè assegura que ni així es compleixen els requisits de seguretat; per altra, perquè aquests treballs depenen d'ADIF, no de l'Ajuntament.

Es dona el cas, a més, que el primer emplaçament que es va triar per encabir-hi l'escola, ara té la qualificació de zona verda.




DECLARACIONS

Mireia Ingla

Al barri no existeix cap altra opció. Aquesta és la realitat. És per això que es va optar per aquesta ubicació que es va trobar.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Pere Soler

Aquesta és la falta de suport que hem trobat, amb una voluntat d'engany polític i sense dir les coses com són. No existeix cap altre projecte per La Mirada que el que hi ha ara.

Your browser doesn’t support HTML5 audio