Treballadors de l'Ajuntament tornen a reclamar un nou conveni durant l'aperitiu de Nadal

Des de l'Ajuntament, asseguren que els treballadors no han correspost a l'esforç fet pel consistori per arribar a un acord

Societat

Publicat el 14/des/05 per Josep Gimeno

Una seixantena de treballadors han tornat a reclamar un nou conveni laboral coincidint amb l'aperitiu de Nadal de l'Ajuntament, celebrat aquest dimecres. De la seva banda, l'Ajuntament assegura que en els darrers dies ha fet diverses propostes per desencallar la situació i lamenta que els representants dels treballadors no hagin correspost l'esforç que ha fet el consistori.

Els representants sindicals en el comitè d'empresa han tornat a denunciar que les negociacions es troben 'encallades' per l'immobilisme de l'Ajuntament.

Els treballadors del consistori continuen reclamant que s'augmentin els salaris en funció de l'IPC català, que no es recorri als serveis d'empreses subcontractades i que s'eviti la precarietat laboral. A més, els representants del col·lectiu recorden que no s'ha aplicat l'IPC als salaris des que l'Ajuntament va denunciar el conveni el febrer del 2003.

El membre d'UGT al comitè d'empresa, José Garcia, afegeix que treballadors del consistori assumeixen feines de més responsabilitat sense que s'apliqui la revisió dels llocs de treball.

José García

No s'ha fet la valoració dels llocs de treball per saber quanta gent porta més de dos anys assumint una feina de més responsabilitat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



De la seva banda, l'Ajuntament ha reiterat el desig d'acordar un nou conveni, malgrat admetre que les negociacions continuen encallades. El gerent de l'Ajuntament, Pau Villòria, ha explicat que durant els darrers dies el consistori ha fet diverses propostes que, des del seu punt de vista, recullen part de les demandes dels treballadors però que no han estat acceptades. En aquest sentit, Villòria ha afirmat que els representants sindicals no han correspost l'esforç que ha fet l'Ajuntament per solucionar aquesta qüestió.

Pau Villòria

L'Ajuntament ha fet un esforç en aquest procés. En canvi, els representants dels treballadors no han fet el mateix esforç.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El govern municipal va denunciar el conveni vigent a principis del 2003. Des del febrer d'enguany les negociacions per assolir un acord no han avançat.