La periodista santcugatenca Agnès Rotger escriu una guia sobre l'adopció de nens

Societat

Publicat el 22/oct/02 per David

Les persones que es vulguin llençar a l'aventura d'adoptar un fill tenen ara un nou recurs a la seva disposició. Es tracta de 'Vull adoptar', una guia on la periodista santcugatenca Agnès Rotger analitza els passos a seguir i els dubtes i problemes més freqüents. Alhora, la guia aborda també els requisits dels 25 països que ofereixen més nens en adopció.

Agnès Rotger ens explica per què ha decidit escriure una guia sobre l'adopció:

Agnès Rotger

La primera part està pensada per donar pistes sobre com moure's al principi i a la segona hi ha un llistat de països on es pot adoptar


'Vull adoptar' ha estat possible gràcies a les moltes hores que aquesta periodista santcugatenca ha dedicat a parlar amb famílies adoptives, psicòlegs, i la Generalitat. I també gràcies a l'estudi dels tràmits reclamats pels països, com la Xina, d'on provenen la major part dels nens adoptats. Escoltem com ha estructurat Agnès Rotger tot el material recollit en la guia:

Agnès Rotger

Va ser un acord entre l'editorial i jo mateixa perquè hi havia un buit al mercat dels llibres sobre el tema de l'adopció


Un dels punts que més sorprèn Agnès Rotger és el fet que cada cop són més les famílies monoparentals que decideixen llençar-se a l'aventura de l'adopció. A banda, la periodista ha volgut ressaltar que 'Vull adoptar' no és un manual de com educar un fill adoptat, sinó una eina per tot el lent tràmit que representa l'adopció i que requereix, ha dit, molta paciència.